Divas nāves, viena koma, piedzimis bērniņš un sagrauta māja: 24 stundas kādas ģimenes dzīvē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Kad Dominika Grīna Misisipi štata Silversitijas pilsētiņā 24. marta vakarā atstāja divus gadus veco meitu Odriju pie saviem vecākiem viņu Misisipi mobilajā mājā, viņa nezināja, ka nākamās 24 stundas viņu visu dzīvē būs liktenīgas, raksta CNN.

Grīna devās uz slimnīcu, lai dzemdētu Odrijas brālīti, atstājot meitiņu vecvecāku gādībā. Vecvecāki pieskatīja vēl trīs mazbērnus – astoņus gadus veco Kalebu, septiņgadīgo Kelsiju un gadu veco Kensliju, kamēr viņu māte Džesika Dreina, Dominikas Grīnas māsa, bija darbā.

Viena māsa gatavojās dzemdēt, otra mierīgi strādāja, zinot, ka bērni pie vecvecākiem ir drošībā. Viņas pat nenojauta, ka drīz Silversitijai un citām tuvākajām pilsētiņām pāri brāzīsies mežonīgs tornado, paņemot līdzi 26 cilvēku dzīvības un sagraujot simtiem māju.

No Dominikas Grīnas vecāku mājas tornado atstāja tikai drupas. Mazā Odrija no trieciena gāja bojā, un astoņgadīgais Kalebs, Grīnas māsasdēls, guva smagu smadzeņu traumu.

Kad Kaleba mammai Džesijai Dreinai piezvanīja uz darbu, viņa nespēja noticēt notikušajam.

"Viņi teica, ka manam dēlam asiņo galva, ka viņš ir bezsamaņā," Dreina stāsta. Viņa jūt šausmīgas sāpes un dusmas, ka nav bijusi blakus savam dēlam, mazajai Odrijai un citiem bērniem, kad tas viss notika.

Visticamāk, viņa nespētu neko daudz palīdzēt. Māsu Grīnas un Dreinas mammas māsa Džoanna Vinstona dzīvo turpat blakus. Viņa stāsta, ka tornado sācies vienā mirklī un pilnīgi negaidīti.

"Pēkšņi izdzirdēju kaut ko līdzīgu vilcienam. Mans vecākais dēls kliedza: "Gulies uz grīdas, gulies uz grīdas!"" Laimīgā kārtā viņu māja tornado laikā netika sagrauta un aiznesta pa gaisu.

Tornado pārgāja pāri pilsētiņai baisā ātrumā, un, tikko tas bija garām, Džoanna Vinstona metās ārā, lai pārliecinātos, vai ar māsu un viņas mazbērniem viss kārtībā.

Vinstona stāsta, ka devās uz māsas māju, bet tur... nekā vairs nebija.

"Es neredzēju ne māju, ne ko. Paskatījos apkārt un ieraudzīju, ka gruvešos guļ mazulis.”

Tā bija mazā Odrija. Ātrā palīdzība viņai vairs nespēja palīdzēt. Taču uz slimnīcu aizveda Kalebu, kurš, mājai grūstot, bija guvis smagu galvas traumu. Pārējie bērni un vecvecāki bija neskarti, tikai pārbijušies un šokā.

Tāpat kā daudzas citas ģimenes Misisipi, ko skāra nāvējošais tornado, tagad viņi no drupām, koku un stiklu šķēpelēm mēģina izlasīt lietas, kas palikušas neskartas. Viena no tādām lietām ir mazās Odrijas iemīļotais šūpuļzirdziņš.

Odrijas mamma Dominika Grīna dzemdējusi veselīgu puisīti un joprojām atrodas slimnīcā. Viņas māsa Džesija Dreina rūpējas par saviem vecākiem un diviem bērniem, izmisīgi gaidot ziņas no slimnīcas par astoņgadīgo dēlēnu Kalebu.

"Es lūdzu dievu katru dienu, katru nakti, katru stundu, katru minūti, katru sekundi," saka Dreina. "Viņi mēģinās viņu atmodināt, lai redzētu, ko dara viņa smadzenes. Viņi saka, ka šobrīd to vēl nevar pateikt, jo Kalebs ir mākslīgajā komā."

Vēl neattapušies no šoka, pāris dienas pēc tornado ģimene uzzināja, ka māsu onkulis – viņu mammas brālis - ir miris no sirdslēkmes. Tagad ģimene gaida, kad slimnīcā pamodīsies mazais Kalebs un kad no slimnīcas atgriezīsies otra māsa Dominika Grīna ar jaundzimušo dēliņu. Tad viņi gatavosies divām bērēm, lai apglabātu mazo Odriju un mammas brāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu