Vāc parakstus par aizliegumu izmantot robotu iniciētus un vadītus telefonzvanus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: fizkes/Shutterstock

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par aizliegumu komercdarbības mērķiem izmantot robotu iniciētus un vadītus telefonzvanus.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīs Kārlis Ķīsis. Viņš rosina likumā noteikt, ka robotiem ir aizliegts sākt balss zvanus ar iedzīvotājiem.

Iniciatīvā skaidrots, ka daudzas komerciestādes naudas taupīšanas nolūkos izmanto risinājumus, kas veic zvanus ar savu mārketinga ziņojumu, atgādinājumu vai "citu ļoti reti kam derīgu pakalpojumu piedāvājumiem, kas vienkāršajiem Latvijas iedzīvotājiem traucē mierīgi dzīvot".

Ķīsis uzsver, ka šī iniciatīva nav, piemēram, pret automātiskiem atbildētājiem, bet tikai pret jaunu balss zvanu sākšanu ar robotu palīdzību.

Viņš aicina izveidot un pieņemt regulējumu, kas šādu komercpraksi aizliedz un nosaka par to sodu.

Idejas autora ieskatā šādi varēs iegūt "mierīgāku dzīvi un mazāk zvanu no nepazīstamiem numuriem", kurus veic roboti, atskaņojot audio ierakstus.

"Kā cilvēkiem mums ir jābūt tiesībām izvēlēties - kontaktēties vai nekontaktēties ar citiem cilvēkiem, un šāda robotizēta ielaušanās mūsu privātumā to liedz," uzskata iniciatīvas autors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu