"Cilvēce ir pazaudējusi privātās telpas noslēpuma šarmu." Renārs Zeltiņš par sociālajiem tīkliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pats sevi dēvē par gaviļmeistaru, verbālo Brūsu Lī un vaiba someljē, tas ir viņš - Renārs Zeltiņš. Viņš ir visai aktīvs sociālo tīklu lietotājs, reklamējot gan dažādus produktus, gan atrādot savu ģimeni, gan iepriecinot citus ar smieklīgiem video. Nu viņš dalās pārdomās par sociālo tīklu izmantošanu un atklāj, cik daudz laika tam ikdienā velta. 

Vaicāts, kādas ir viņa attiecības ar sociālajiem tīkliem un cik daudz laika tam velta ikdienā, viņš teic: "Manas attiecības ar sociālajiem tīkliem ir mainījušās – uzskatu, ka uz labo pusi. Tas ir normāli, jo mainās arī mana dzīve. Šobrīd esmu aktīvs tikai "Instagram" vietnē un "WhatsApp". 

Bet kopumā ievēroju veselīgu balansu starp realitāti un bezjēdzīgu laika šķiešanu ekrānos.

Nekad mākslīgi un īpaši neesmu tiecies pēc sekotāju skaita audzēšanas un viņu uzmanības noturēšanas. Pieļauju, ka mēs sekojam tiem, kuru personība, gaitas, saturs mūs uzrunā un aizrauj, līdz kādā brīdī apnīk un mēs atsekojam."

Mēdz teikt, ka pastāv divas realitātes - "Instagram" dzīve un reālā dzīve, cik daudz no savas ikdienas viņš atspoguļo sociālajās platformās?

"Man šķiet, ka kopumā ir iestājusies virtuālā anarhija, cilvēce ir pazaudējusi privātās telpas noslēpuma šarmu. Viss tiek eksponēts un atrādīts pa labi un pa kreisi. Pat paši intīmākie, personīgākie, laimīgākie un nelaimīgākie brīži tiek palaisti tīmeklī. Katram ir savas tiesības un izvēle, kad, ko un cik daudz rādīt. Es to respektēju, taču nesaprotu.

Mans "Instagram" taimlains sastāv no ikdienas ainiņām, darba brīžiem un ceļojumiem. Īpaši aktīvs esmu tieši ceļojumu atrādīšanā. Dalos piedzīvotajā, jo uzskatu, ka tieši tas var iedvesmot citus apskatīt pasauli, sniegt plašāku redzesloku, just un sekot līdzi mūsu ģimenes dēkām."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu