Ukrainā karojusī krievu kareive: Krievijas virsnieki mūsu mediķes izmantoja kā seksa verdzenes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kāda Ukrainā dislocēta Krievijas armijas kareive apgalvo, ka Krievijas augsta ranga virsnieki izmantoja savas armijas mediķes kā seksa verdzenes un sodīja tās, kuras nesadarbojās, ziņo medijs "Insider".

Kareive vārdā Margarita medijam "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" pastāstīja, ka viņas vienības mediķes tika padarītas par "karalauka sievām", kurām bija jāgatavo un jātīra apkārtne vienību virsniekiem, kā arī viņi "seksuāli jāapmierina".

Margarita stāstīja, ka virsnieki centušies viņu pierunāt kļūt par vienu no pulkveža "sievām", bet viņa atteikusies. Viņa uzzināja, ka komandieriem esot bijis pavēlēts viņu "bargi sodīt".

"Vienu mēnesi es vienkārši dzīvoju ārā. Kamēr citi nakšņoja teltīs un mājās, es gulēju uz zemes, netālu no ceļa, nelielā mežā... Viņi gribēja mani salauzt, lai es piekristu gulēt kopā ar [pulkvedi]."

Margarita arī stāstīja, ka viņa redzējusi, kā Krievijas militārpersonas mēģināja "norīkot" septiņas sievietes kopā ar iecirkņa komandieriem.

Kāda sieviete, kas tika padarīta par "karalauka sievu", palika neatgriezeniski invalīde pēc tam, kad piedzēries virsnieks viņu sašāva, sacīja Margarita, piebilstot:

"Viņi to noorganizēja tā, lai izskatītos, ka to ir izdarījuši ukraiņi."

Citas sievietes bija spiestas pārgulēt ar vairākiem vīriešiem, apgalvo Margarita.

Viņa piebilda, ka viena no viņas kolēģēm "tika dota pa apli".

Sodi bija daļa no militārās dzīves, teica Margarita.

Viņa sacīja, ka sodīja arī karavīrus, kuri nevēlējās cīnīties frontē. Viņus izģērba kailus un ievietoja aukstos pagrabos, kur dzīvo žurkas.

Ja tas nepalīdzēja, tad karavīriem lika pašiem izrakt kapus un gulēt tajos, apberot viņus ar dubļiem. Pēc tam vienības komandieris "kapu tuvumā rīkoja apšaudi pēc nejaušības principa".

"Ardievas visiem, kam viņš trāpīja. Tie, kuri izdzīvoja, jau rāpjas ārā no šīs bedres kā muļķi."

Margarita līdz 2017. dienēja Krievijas armijā, bet Krievijas iebrukumā Ukrainā iesaistījās brīvprātīgi. Par redzēto Ukrainā viņa sāka runāt pēc atgriešanās Krievijā.

Viņa stāsta, ka pēc atgriešanās ir bijusi rehabilitācijā, piedzīvojusi murgus un panikas lēkmes. Viņa cīnās, lai atgrieztos atpakaļ civilajā dzīvē.

Krievijas karavīri ir vairākkārt apsūdzēti par seksuāliem uzbrukumiem un izvarošanām pret ukraiņiem. Kāds kara noziegumu izmeklētājs pagājušā gada novembrī paziņoja, ka dažos gadījumos Krievijas komandieri saviem karavīriem devuši pavēli veikt seksuālu vardarbību Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu