VIDEO Sanktpēterburgā kafejnīcā noticis sprādziens. Nogalināts militārais blogeris Vladlens Tatarskis (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladlens Tatarskis.
Vladlens Tatarskis. Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 2. aprīlī, kafejnīcā Sanktpēterburgā noticis sprādziens. Tajā nogalināts militārais blogeris Vladlens Tatarskis, paziņojusi Krievijas Iekšlietu ministrija.

25 cilvēki eksplozijā tika ievainoti, no kuriem 19 tika hospitalizēti, paziņojušas amatpersonas.

Ziņu aģentūra TASS vēstīja, ka sprādzienu izraisījis improvizēts spridzeklis, kas bijis paslēpts statujā, kura uzdāvināta Tatarskim.

Saskaņā ar Krievijas mediju ziņoto, statuju viņam uzdāvinājusi kāda sieviete, kura ieradusies uz kafejnīcā organizēto tikšanos ar blogeri.

Tatarskim, kura īstais vārds ir Maksims Fomins, ir vairāk nekā 500 000 sekotāju platformā "Telegram" un viņš aktīvi atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Sprādziens notika kafejnīcā "Street Food Bar No. 1" Sanktpēterburgas centrā. Kafejnīcu uz vakaru bija izīrējusi grupa "Kiberfront Z", kas sociālajos medijos sevi dēvē par Krievijas informācijas karavīriem.

Atbildību par sprādzienu neviens vēl nav uzņemies, un Iekšlietu ministrija ziņoja, ka visi cilvēki, kas sprādziena brīdī atradās kafejnīcā, iepriekš pārbaudīti.

Kā raksta "Fontanka", agrāk kafejnīca piederēja Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājam Jevgeņijam Prigožinam.

Tatarskis bija ziņojis no frontes līnijas Ukrainā un ieguva plašu slavu pērn, kad publicēja Kremlī filmētu video. Tajā viņš teica: "Mēs visus uzvarēsim, mēs visus nogalināsim, mēs visus aplaupīsim pēc vajadzības. Tā kā mums tas patīk."

Šo video Tatarskis filmēja īpašā ceremonijā, kuru vadīja Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, izsludinot likumus par četru daļēji okupēto Ukrainas reģionu iekļaušanu Krievijas sastāvā, raksta raidsabiedrība BBC.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu