"Par iztikšanu ģimenē nav jāuztraucas." Aktieris Juris Hiršs kļuvis par aizrautīgu mednieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Nacionālais teātris/ Facebook

Latvijas Nacionālā teātra aktierim Jurim Hiršam uzradusies jauna aizraušanās - viņš ir aizrautīgs mednieks. Izdevumam "Privātā Dzīve" viņš teic: "Esmu mednieks, un tas ir darbs."

Juris Hiršs ikdienu vada laukos un tuvējā teritorijā nodarbojas ar medīšanu. "Reiz aizgāju paziņam līdzi par dzinēju, un man iepatikās. Izgāju kursus, nokārtoju eksāmenus, un tagad esmu pilntiesīgs mednieks. Šobrīd var medīt mežacūkas un bebrus, un par iztikšanu ģimenē nav jāuztraucas," saka viņš.

Aktieris atzīst - ne vienmēr gribas par šo savu nodarbi runāt, jo novērojis pārspīlēti "zaļi domājošo cilvēku" nievājošu un brīžiem pat naidīgu attieksmi pret medniekiem. "Daudzi nemaz nesaprot, ko mednieks dara. Viņiem liekas, ka iznīcina dzīvo radību, lai gan patiesība ir citāda. Mednieki izšauj slimos dzīvniekus un tos, kas ir vājāki, lai dabā vairojas stiprākie. Piemēram, briežus ar ļoti skaistiem ragiem neviens nešauj. Ragi dzīvniekiem ir nozīmīgs indikators. Un svarīgi, lai tie, kuriem ir kroplīgi ragi, nesavairotos," stāsta aktieris un piebilst, ka mednieki arī iegulda daudz līdzekļu, lai dzīvniekus ziemā piebarotu.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 28. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu