Makrons vēlas ieviest franču modeli dzīves pārtraukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Robert Kneschke/Shutterstock

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien izteicies, ka vēlas ieviest franču modeli dzīves pārtraukšanai.

Makrons aicināja valdību un likumdevējus izstrādāt attiecīgu priekšlikumu. Konkrētas saistības prezidents neuzņēmās un nav skaidrs, ko tas nozīmēs eitanāzijas jautājumā.

Pilsoņu sapulce, kas apsprieda iespējamo asistētās pašnāvības legalizēšanu un citas iespējas dzīves pārtraukšanai, svētdien atbalstīja eitanāzijas legalizāciju.

Francijā 2016.gadā pieņemtais likums paredz, ka ārsti var neārstējami slimus pacientus turēt sazāļotus līdz nāves brīdim, bet neatļauj asistēto pašnāvību.

Rudenī Francijas Ētikas padome ierosināja ieviest ētisku aktīvas eitanāzija formu, stingri ievērojot nosacījumus. Padomes ierosinājums paredz piekļuvi eitanāzijai tikai neārstējami slimiem pieaugušajiem, kuriem ir neatvieglojamas fiziskas vai psiholoģiskas ciešanas.

Padome norādīja, ka veselības aprūpes darbiniekiem būtu tiesības atteikties ievadīt nāvējošās zāles, ja vien viņi pēc tam novirza pacientu pie citiem ārstiem.

Makrons arī paziņoja par paliatīvās aprūpes desmit gadu plānu, kas nodrošinātu noteiktu skaitu paliatīvās aprūpes gultu katram reģionam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu