Valsts drošības dienests lūdz apcietināt prokremlisko aktīvistu Žgunu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts drošības dienests. Ilustratīvs attēls.
Valsts drošības dienests. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts drošības dienests

Rīgas pilsētas tiesa pēc Valsts drošības dienests (VDD) ierosinājuma piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu prokremliskajam aktīvistam Aleksandram Žgunam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tiesas lēmumu tuvākajās dienās varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

VDD apstiprināja, ka VDD pirmdien Rīgā veica "tiesas sankcionētas procesuālās darbības iepriekš sākta kriminālprocesā". Izmeklēšanas interesēs dienests patlaban plašākus komentārus nesniedza.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Žguns darbojas biedrībā "Rodina", kas savulaik Rīgā vēlējās organizēt pasākumu "Krievu maršs" 9. maijā, kā arī biedrībā "Pribaltijskij kazačij krug". 2014. gadā LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka VDD uzmanību piesaistījusi "Pribaltijskij kazačij krug", kas ir cieši saistīta ar Krievijas valdības atbalstīto, paramilitāro organizāciju "Krievijas un ārzemju kazaku karaspēka savienība".

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2015. gadā spēkā stājies spriedums, kas Alūksnes rajona tiesā piespriests trīs mantračiem, tostarp, Žgunam, kuri meklējuši senlietas Alūksnes novada Alsviķu pagasta Asaru senkapos. Toreiz tiesa piesprieda vainīgajiem piespiedu darbu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu