Piena pircējus gaida izmaiņas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus, kas paredz noteikt agrāku piena cenas paziņošanas datumu, informē ZM.

Ministrijā skaidro, ka piena pircēji turpmāk ziņos piena iepirkuma cenu par iepriekšējo mēnesi un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī līdz katra mēneša piektajam datumam. Līdz šim termiņš bija katra mēneša desmitais datums.

Vienlaikus noteikti arī agrāki datumi informācijas nosūtīšanai uz Centrālās statistikas pārvaldi un Eiropas Komisiju, nosakot, ka abās institūcijās informāciju Lauksaimniecības datu centrs iesniedz līdz mēneša desmitajam datumam.

Kā atzīmē ZM, tas ļaus savlaicīgāk izvērtēt esošo situāciju piena nozares tirgū un pieņemt nepieciešamos lēmumus tirgus stabilizēšanai.

Izmaiņas sagatavotas, reaģējot uz neseno piena iepirkuma cenu kritumu. Grozījumu mērķis ir nodrošināt savlaicīgāku un vienkāršāku informācijas apriti par piena iepirkuma cenām iepriekšējā mēnesī un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī.

Grozījumi stāsies spēkā stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka svaigpiena iepirkuma cena Latvijā pēdējo četru mēnešu laikā ir samazinājusies par vairāk nekā 30% un prognozes liecina, ka piena krīze varētu turpināties līdz pat vasarai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu