"Mesi izsvilpšana ir aizvainojums futbolam..." Pasaules čempions asi vērsies pret Francijas lielāko klubu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP / Scanpix

Pasaules čempions futbolā Emanuels Patī sarunā ar mediju "RMC Sport" ļoti asu kritiku veltījis Francijas vadošajam klubam Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Jau 19. martā PSG fani pēc zaudējuma savā laukumā izsvilpa sava kluba zvaigzni Lionelu Mesi. Aizvadītajā nedēļas nogalē šāda PSG fanu rīcība atkārtojās vēl pirms mača pret Lionas "Olimpique", kurā parīzieši arī zaudēja.

Šāda PSG fanu rīcība publiskajā telpā izraisījusi plašas diskusijas. Tāpat izskanējušas baumas, ka Mesi pēc sezonas nepagarinās līgumu ar Francijas futbola flagmani.

Petī, kurš kopā ar Francijas valstsvienību 1998. gadā kļuva par pasaules čempionu, norādīja, ka atbalsta Mesi potenciālo ieceri pamest PSG.

"Mesi izsvilpšana ir aizvainojums futbolam. Ja es Leo varu dot kādu padomu, tad tas būtu pamest šo klubu," sacīja Petī.

35 gadus Mesi pēdējo gadu laikā bieži ticis kritizēts par atdeves trūkumu aizsardzībā un pastaigāšanos pa zālienu, kad viņa rīcībā nav bumbas. Petī uzskata, ka katram laukumā ir jāpilda savs pienākums un Mesi uzdevums nav "ēst zāli" aizsardzībā.

"Mēs visi, kuri esam sekojuši līdzi Mesi kopš viņa karjeras pirmās dienas, arī "Barcelona" laikos, atceramies, ka viņš pastaigājās arī tad. Mesi ir meistars un diriģents. Viņš veido spēli. Ar atdevi jāspēlē tiem, kuri ir viņam apkārt," sacīja Petī.

Bijušais futbolists arī atzīmēja, ka Argentīnas izlases rindās Mesi spēlēja tieši tāpat, tomēr viņa pārstāvētā valstsvienība tomēr pamanījās izcīnīt Pasaules kausu.

"Argentīnas izlasē viņam apkārt bija kareivji, kuri viņa dēļ bija gatavi liet asinis. Man tas atgādina laiku, kad es spēlēju ar Zinedinu Zidānu. Es taču neteicu Zizū, lai viņš atgriežas atpakaļ aizsardzībā un palīdz man. Es to darīju, lai viņš mierīgi varētu diriģēt orķestri," turpināja Petī.

Vairumam pasaules lielāko futbola klubu virsotnē izdodas noturēties ne tikai biezāka maka, bet arī attīstītu jaunatnes akadēmiju dēļ. Petī gan uzskata, ka PSG nevar sevi saukt par klubu, kas palīdz spēlētājiem augt.

"Tas vispār nav futbola klubs, bet gan pirms-pensijas komanda, pat ja tev ir tikai 20 gadu. Neviens spēlētājs PSG komandā nav progresējis. Un tā nav Mesi vaina," nobeigumā noteica Petī.

PSG šajā sezonā ar 66 punktiem 29 mačos atrodas Francijas augstākās līgas "Ligue 1" pirmajā vietā. Savukārt Mesi šajā sezonā visos klubu turnīros kopā 34 mačos ir atzīmējies ar 18 vārtu guvumiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu