Divus mēnešus pēc zemestrīces Turcijā māte atgūst savu brīnumaini izdzīvojušo meitiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Scanpix

Zemestrīcē izdzīvojusi māte, kura joprojām ir slimnīcā, atguvusi savu meitiņu, par kuras likteni neko nezināja gandrīz divus mēnešus. Ar DNS palīdzību noskaidrots, ka mazā meitenīte tiešām ir viņas meita, raksta "Reuters".

Trīsarpus mēnešus veco meitenīti izvilka no ēkas gruvešiem Hatajas provincē 6. februārī – vairāk nekā piecas dienas pēc zemestrīces. Glābēji nosauca mazulīti par brīnumbērnu. Neraugoties uz ilgo laiku, ko bērniņš bija pavadījis viens zem gruvešiem, meitenītei nebija nekādu veselības problēmu.

Par meitenītes māti nekas nebija zināms, pat tas, vai viņa ir dzīva vai gājusi bojā. Izrādās, viņa tikusi izglābta un aizvesta uz slimnīcu, kamēr mazo meitenīti nogādāja citā slimnīcā.

Tagad ar DNS testa palīdzību izdevies noskaidrot, ka mazā Vetina ir Jaseminas Begdasai meita. 54 dienas pēc zemestrīces meitenīte atdota mātes rokās Adanas pilsētas slimnīcā, kur joprojām ārstējas Begdasai.

"Gādāt par to, lai māte un bērns atkal atrod viens otru, ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem pasaulē," sacīja Turcijas ģimenes un sociālo pakalpojumu ministre Derja Janika, kura piedalījās bērniņa nodošanā mātei.

Laime šajā notikumā mijas ar asarām, jo, cik zināms, mazās Vetinas tēvs un divi brālīši zemestrīcē ir gājuši bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu