Lucavsalā un Mežaparkā ar plašu pasākumu programmu atzīmēs Lieldienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek Lielā Lieldienu svinēšana.
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek Lielā Lieldienu svinēšana. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lieldienās Rīgā, Lucavsalā un Mežaparkā, plānota plaša pasākumu programma, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Lielākais Lieldienu pasākums gaidāms 9.aprīlī Lucavsalas atpūtas parkā, kur no plkst.11 līdz 15 varēs baudīt folkloras kopu sniegumu, šūpoties, ripināt olas, darināt purnu būrīšus, piedalīties dažādās spēlēs, iziet "Olpratības ceļu" un ieturēt maltīti piknika zonā.

Pasākuma teritorijā skatuves zonā darbosies folkloras kopas "Teikas muzikanti", "Zeidi", "Rīgas Danču klubs" un postfolkloras grupa "Rikši". Pasākuma laikā būs gan tradicionālo rituālu norises, gan dziesmu un rotaļu mācīšanās, kā arī kopīga izdancošanās.

Radoši varēs izpausties olu krāsošanas darbnīcā, kurā olas varēs ietīt dabīgos materiālos un uz vietas nokrāsot sīpolu mizu novārījumā. Ar svaigi krāsoto olu varēs piedalīties gan olu kaujās, gan ripināšanas sacensībās.

Latvijas Folkloras biedrība organizēs Lieldienu tradicionālo spēļu programmu - ripas sišanas spēli, podu dauzīšanu un citas.

SIA "Rīgas meži" Vides izglītības programma aicinās apmeklētājus iemēģināt roku putnu būrīšu meistarošanā un ornitologs iepazīstinās ar ieteikumiem, kā pareizi putnu mājiņas izvietot dabā un tās pareizi tīrīt. Interesenti varēs piedalīties "Putnu viktorīnā" un saņemt dāvanas.

Pasākuma teritorijā būs piknika zona, kur varēs ieturēt līdzi paņemto maltīti vai iegādāties ēdienus uz vietas.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas pie Mežaparka Lielās estrādes no plkst.14 līdz 17, kur notiks arī Lielo olu krāsošana.

Pirmajās Lieldienās tradicionālā Lieldienu svinēšana no plkst.15.00 līdz plkst.16.30 notiks arī Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

Lieldienu laikā rīdzinieki aicināti ne tikai apmeklēt koncertus un Lieldienu pasākumus, bet arī izšūpoties. Šogad šūpoles 9.aprīlī un 10.aprīlī atradīsies septiņās vietās gan pilsētas centrā, gan apkaimēs - Lucavsalā, Doma laukumā, Līvu laukumā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, pie Mežaparka Lielās estrādes ēkas, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

Gaidot Lieldienas, ikviens aicināts apmeklēt kādu no plašā koncertu un citu pasākumu klāsta.

7.aprīlī plkst.16 Kultūras centrā "Mazā ģilde" notiks Lielās piektdienas koncerts "In Paradisum", kurā izskanēs vīru kamerkora "Logos" koncertprogramma, bet plkst.19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā varēs baudīt Orķestra "Rīga" un Rīgas kamerkora "Ave Sol" sniegumu.

Klusajā sestdienā, 8.aprīlī, plkst.16 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Lieldienu koncerts, kurā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers un koncertmeistare Ieva Šmite.

Pirmajās Lieldienās, 9.aprīlī plkst.16 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks koncerts "Lustīgā Lieldienu saspēle", kurā piedalīsies "Teikas muzikanti" un Laimas Dimantas vadītā folkloras draugu kopa "Austra".

Vairāki koncerti notiks arī Otrajās Lieldienās, 10.aprīlī. Plkst.12 VEF Kultūras pilī bērnu un jauniešu tautas deju ansamblis "Zelta sietiņš" uzstāsties koncertā "Saules pilni visi rīti", bet plkst.15 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Lieldienu plaukstiņpolka ar Orķestri "Rīga" un Daumantu Kalniņu.

Kultūras centrā "Mazā ģilde" plkst.16 notiks Otro Lieldienu koncerts "Kokles dziesma", kurā uzstāsies koklētāju ansambļi "Kokļu klubs", "Austriņa" un tenors Mārtiņš Zvīgulis, bet pasākumu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

Plkst.14 Kultūras centrā "Imanta" Lieldienu koncertā "Caur lieldienu saule nāca" uzstāsies postfolkloras grupa "Rikši", plkst.17 Kultūras centrā "Iļģuciems", piedaloties kamerkorim "Muklājs" un draugi, notiks pavasara koru mūzikas koncerts, savukārt plkst.18 koncertzālē "Ave Sol" būs baudāms koncerts "Pavasara jausma", kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", pianiste Agnese Egliņa un ērģelnieks Jānis Pelše, kā arī diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu