FOTO ⟩ Muitas amatpersonas kravas vilcienā atradušas teju 85 000 kontrabandas cigarešu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kravas vilcienā atrod gandrīz 85 000 kontrabandas cigarešu
Kravas vilcienā atrod gandrīz 85 000 kontrabandas cigarešu Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas veikušas kravas vilcienu kontroli un novērsušas 84 960 cigarešu jeb 4248 paciņu kontrabandu, norāda VID pārstāvji.

Cigaretes bija paslēptas čuguna kravās, un tās tika atklātas ar kravu kontroles rentgena iekārtas un tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītu muitas darba suņa palīdzību.

Foto: Kravas vilcienā atrod gandrīz 85 000 kontrabandas cigarešu

Otrdien, 4. aprīlī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonos ar čuguna kravu. Kravas vilciena pārbaudes laikā arī muitas kinologi ar darba suņiem identificēja aizdomīgus vagonus.

Veicot kravu fizisko kontroli, muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja, ka piecos vagonos zem čuguna kārtas ir paslēpti iepakojumi ar cigaretēm.

Tika izņemtas 54 960 cigaretes (2748 paciņas) "NZ" un 10 200 cigaretes "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Padziļinātās muitas kontrole veikšanai vilciena sastāvs tika novirzīts uz Daugavpils preču staciju. Kontroles gaitā muitas amatpersonas čuguna kravās atklāja vēl 30 000 cigarešu jeb 1500 paciņas "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 17 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu