"Čīkstulis!" Komandas biedra tēvs ļoti asi kritizē Dončiču

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Tims Hārdevejs "Fox Sports" raidījumā "The Carton Show" asi kritizējis sava dēla kolēģi Dalasas "Mavericks" rindās Luku Dončiču.

Līdz ar Dalasas "Mavericks" cīņu par iekļūšanu "play-in" turnīrā ārzemju medijos krietnu kritikas daļu ir spiests uzņemt komandas līderis Luka Dončičs.

Jau iepriekš par slovēņu spīdekļa spēli aizsardzībā kritiski izteicās bijušais NBA centrs Kendriks Perkinss.

Nesenā sarunā ar "The Carton Show" vadītājiem kritiku pie sevis neturēja Dončiča komandas biedra Tima Hārdeveja jaunākā tēvs. Viņš norādīja, ka slovēnim trūkst līdera dotību.

"Viņiem ["Mavericks"] laukumā pietrūkst līdera. Luka nav līderis. Kairijs [Ērvings] nav līderis. Džeilens Bransons bija līderis," sacīja Hārdevejs vecākais atsaucoties uz "Mavericks" aizvadītās sezonas izslēgšanas spēļu otro "vijoli".

Arī Hārdevejs vecākais uzsvēra Dončiča ne pārāk entuziastisko sniegumu savā laukuma galā.

"Līderis rāda piemēru ar spēli aizsardzībā. Kad līderis kaut ko pasaka, viņš to arī izdara. Kā jau teicu, viņi abi [Dončičs un Ērvings] nav līderi. Viņi ir lieliski un dominējoši spēlētāji, kā arī lieliski punktu guvēji," sacīja Hārdevejs jaunākais.

Dončiča salīdzinoši īsās karjeras laikā viņa virzienā kritika ir raidīta galvenokārt divu iemeslu dēļ - sūdzēšanās pie tiesnešiem un vājš sniegums aizsardzībā. Arī Hārdevejs izteicās par Dončiča "čīkstēšanu" tiesnešu virzienā. Viņš gan uzskata, ka tā kopumā ir visa NBA, ne tikai Dončiča problēma.

"Tā ir mūsu kā līgas vaina, ka viņš ir čīkstulis. Tā ir līgas vaina, ka tas netiek labots. Tas sākās, es neteikšu ar Lebronu. Tas sākās ar... varam teikt arī ar Lebronu," sacīja Hārdevejs.

Atgriežoties pie "Mavericks" aizsardzības likstām, Hārdevejs uzsvēra, ka sezonas vidū veiktais darījums, kura rezultātā Dalasa pret Ērvingu atdeva Dorianu Finiju Smitu un Spenseru Dinvidiju, viņiem pamatīgi iegriezis. Hārdevejs uzskata, ka tieši šie divi basketbolisti, it sevišķi Smits, spēlējuši lielu lomu Dalasas komandas aizsardzībā.

"Mavericks" šobrīd ar 38 uzvarām 70 spēlēs ieņem 11. vietu Rietumu konferencē. Arī 10. vietā esošajiem Oklahomsitijas "Thunder" ir tieši tāda pati bilance, tomēr viņiem ir vairāk uzvaru savstarpējos mačos ar "Mavericks". Līdz ar to neizšķirta uzvaru skaita gadījumā "play-in" turnīrā spēlēs tieši "Thunder".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu