VIDEO Vīram nezinot, sieva ieraksta viņu kā bioloģisko tēvu cita vīrieša meitai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: didifoto/Shutterstock

Vīrietim Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF) administrācija atsūtījusi viņam vēstuli, prasot uzņemties atbildību par četrus gadus vecas meitenītes uzturēšanu. Juris nav viņas bioloģiskais tēvs, taču tieši viņa vārds un uzvārds ir ierakstīts meitenītes dzimšanas apliecībā, lai gan Juris ar meitenītes māti nav ticies jau gadiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Birzgales iedzīvotājs Juris to, ka kļuvis par tēvu, uzzinājis no UGF administrācijas 2020. gadā. Meitenīte dzimusi 2019. gadā. Ar meitenītes māti Juris tad vēl oficiāli skaitījies laulībā, bet faktiski kopā nedzīvoja jau gadiem.

Laulība oficiāli šķirta vien pērn novembrī, bet sieva caur UGF pieprasa no Jura uzturlīdzekļus meitenītei, kas bioloģiski nemaz nav viņa. 

Juris uzstāj, ka negrib maksāt uzturlīdzekļus par cita vīrieša bērnu. 

Tieslietu ministrijā skaidro, ja sievietei piedzimst bērns un sieviete ir laulībā, vai, ja bērns dzimis ne vēlāk kā 306. dienā pēc laulības izbeigšanas, tad kā bērna tēvs obligāti tiek norādīts mātes laulātais. 

UGF norāda, ka Jurim ir jāceļ prasība tiesā par paternitātes ieraksta dzēšanu un paternitātes apstrīdēšanu. Taču šīs tiesības jārealizē divu gadu laikā kopš brīža, kad vīrietis uzzina, ka bērns nav viņa. Pēc diviem gadiem iestājas noilgums.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu