Sibīrijā aizdomīgos apstākļos miris Krievijas oligarhs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igors Škurko
Igors Škurko Foto: twitter.com

Krievijas varas iestādes Sibīrijas cietuma kamerā atradušas enerģētikas uzņēmuma "Jakutskenergo" direktora Igora Škurko līķi, ziņo medijs "The Times".

Vietējās amatpersonas apgalvoja, ka 49 gadus vecais Škurko cietuma kamerā izdarījis pašnāvību.

"Jakutskenergo" ir enerģētikas uzņēmums, kas atrodas Jakutskā, Sibīrijas austrumos. 

Saskaņā ar Krievijas plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju varas iestādes Škurko arestēja 30. martā. Viņu turēja aizdomās par kukuļņemšanu.

"The Times" ziņo, ka mirušais oligarhs agrāk bija Krievijā valdošās partijas "Vienotā Krievija" biedrs, taču izmeklēšanas laikā viņa dalība tika apturēta. "Jakutskenergo" vadītājs iepriekš bija paziņojis, ka uzņēmums pilnībā sadarbosies ar iestādēm izmeklēšanā.

Kopš kara sākuma aizdomīgos apstākļos ir gājusi bojā virkne Krievijas oligarhu. Kopumā ir gājuši bojā 39 oligarhi, no kuriem daudzi ir saistīti ar Krievijas enerģētikas nozari. Piemēram, Krievijas gāzes monopolista "Gazprom" augstākā amatpersona 2022. gada februārī izdarīja pašnāvību.

Savukārt 2022. gada septembrī no loga izkrita un nomira naftas uzņēmuma "Lukoil" direktoru padomes priekšsēdētājs Ravils Maganovs. "Lukoil" vadība iepriekš bija kritizējusi Krievijas militārās darbības Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu