VIDEO Rīgā turpina darboties biedrības "Blessing for people" ziedojumu vācēji. Naudas izlietojums neskaidrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Pie vairākiem Rīgas tirdzniecības centriem atkal aktivizējušies ziedojumu lūdzēji, no kuriem daļa vēl nav pilngadīgi. Aktīvisti, kuri pārstāv Latvijā reģistrēto biedrību "Blessing for people", iepriekš atzinušies, ka saņem 20% no savāktās summas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Biedrību "Blessing for people" pērnā gada otrā pusē dibinājis Rīgā dzīvojošs Ukrainas pilsonis vārdā Dmytro. "Bez Tabu" apmeklēja dzīvokli Rīgas centrā, kur teorētiski dzīvo biedrības dibinātājs, taču durvis tā arī palika neatvērtas. 

Raidījums tur sastapa trīs darboņus: Danielu, kurš pirms mēneša steidzis labot savu kolēģu izpļāpāšanos par 20% peļņu, jaunieti, kurš pirms mēneša sākotnēji piekritis pastāstīt par biedrības mērķiem, taču pēc telefonsarunas ar kādu personu, pēkšņi mainījis savas domas, kā arī vienu pilngadīgu jaunieti.

Tika darīts viss iespējamais, lai raidījumam neļautu iemūžināt it kā labdarības organizācijas telpas.

Jaunieši stāstīja, ka savākuši jau piecpadsmit tūkstošus eiro it kā poļu meitenei. Tiesa, pārliecināties par saziedotās naudas izlietojumu nav iespējams.

Latvijā lielākās labdarbības organizācijas "Ziedot.lv" vadītājas Rūtas Dimantas ieskatā bērnu izmantošana ziedojumu lūgšanai nav ētiska.

"Ja vēlaties palīdzēt un ziedot, noskaidrojiet, kas tā par organizāciju, ziedojiet ar pārskaitījumu un palūdziet atskaiti. Šis nevieš uzticību, tas rada nepareizu priekšstatu par labdarību," iesaka Dimanta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu