NBA sākusi izmeklēšanu par "Mavericks" lēmumu neizmantot vairākus spēlētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) sākusi izmeklēšanu par Dalasas "Mavericks" lēmumu neizmantot vairākus spēlētājus, sestdien paziņoja līga.

Pirms piektdienas spēles pret Čikāgas "Bulls" dalasiešiem vēl bija teorētiskas izredzes turpināt cīņu par vietu "play-in" turnīrā, taču tika pieņemts lēmums laukumā nesūtīt Kairiju Ērvingu, aizbildinoties ar atlabšanu no pēdas traumas, kamēr komandas spožākā zvaigzne Luka Dončičs spēlēja vien nepilnas 13 minūtes. "Mavericks" ceturtajā ceturtdaļā izlaida no rokām 11 punktu pārsvaru un zaudēja, tādējādi atvadoties no izredzēm spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Neiekļūšana "play-off" nozīmē to, ka "Mavericks" komandai būs iespēja dabūt vienu no pirmajām desmit izvēlēm šī gada NBA draftā. Izredzes tikt pie pirmā numura, ar kuru, visticamāk, tiks izvēlēts franču supertalants Viktors Vembanjamā, Dalasas vienībai ir 4,5%.

"NBA sākusi izmeklēšanu par faktiem un apstākļiem, kas saistīti ar "Mavericks" lēmumiem par sastāvu un darbībām spēles laikā, tajā skaitā šo darbību motivāciju," sestdien paziņoja līga.

Pagaidām nav zināms, kādas varētu būt sekas, ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi "Mavericks" rīcībā, taču

NBA komisārs Edams Silvers sezonas sākumā lika noprast, ka līga izturēsies ar nulles toleranci pret gadījumiem, kad komandas "tankojas" jeb tīšuprāt zaudē, lai iegūtu labākas drafta pozīcijas.

"Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids pēc mača atzina, ka neizmantot atsevišķus spēlētājus bijis visas Dalasas kluba vadības lēmums. Bez Ērvinga piektdien nespēlēja arī Tims Hārdevejs juniors, Maksimiliāns Klēbers, Džošs Grīns un Kristians Vuds.

Visi šie pieci spēlētāji un arī Dončičs piedalījās iepriekšējā spēlē. Traumas kā iemesls nespēlēšanai tika minētas arī Klēbera un Hārdeveja gadījumā, kamēr atpūtināti tika Vuds un Grīns.

Dāvja Bertāna pārstāvētā "Mavericks" ar 38 uzvarām 81 mačā ieņem 11. vietu Rietumu konferencē un sezonu noslēgs svētdien, kad plkst.22.30 pēc Latvijas laika mājās tiksies ar Sanantonio "Spurs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu