VIDEO Iemūžināts, kā HIMARS palīdz ukraiņiem cīņā pret okupantiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

HIMARS turpina Ukrainai palīdzēt cīņā pret okupantiem. Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupas komandieris Oleksandrs Sirskis dalījies ar video, parādot kā HIMARS darbojas netālu no frontes līnijas nakts aizsegā.

"Šodien Ukrainas artilērija pierāda savu efektivitāti. Tā iznīcina tūkstošiem ienaidnieka karavīru un tehnikas. Līdz ar ārvalstu ieročiem ukraiņu karavīri veikli apvieno vietējās artilērijas sistēmas, kas trāpa ienaidnieka mērķiem kaujas laukā," komentēja Sirskis.

HIMARS ir augstas mobilitātes raķešu artilērijas sistēmas. 

Pirmie HIMARS ieradās Ukrainā jūnija vidū.

Kopš tā laika sistēmām ir bijusi izšķiroša loma Harkivas apgabala ziemeļu daļas un Hersonas apgabala labā krasta deokupācijā.

Tāla darbības rādiusa raķešu izmantošana, lai sasniegtu tādus mērķus kā tilti, kavē aprīkojuma, darbaspēka un ieroču pārvietošanu no Krievijas.

HIMARS šauj ar GMLRS munīciju, kuras darbības rādiuss ir no 70 līdz 80 kilometriem. To GPS navigācijas sistēmas padara tos ārkārtīgi precīzus, spējot trāpīt aptuveni 10 metru attālumā no paredzētā mērķa.

Krievija vairākkārt ir ziņojusi par HIMARS raķešu pārtveršanu, ko veic tās pretgaisa aizsardzības sistēmas, tomēr, kā norādījusi ASV Aizsardzības ministrija, Krievija nav spējusi iznīcināt nevienu no HIMARS šāviņiem gaisā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu