Kā gotiņa Dorisa kļuva par "TikTok" zvaigzni un visu guļavu mīluli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: laurabrodie3/TikTok.com

Dorisa ir viena no 200 govju lielā ganāmpulka gotiņām kādā Vaitas salas piena fermā Anglijā. Taču Dorisa nav tāda kā visas. Viņai no rītiem nepatīk celties, raksta BBC.

Angļu fermeris Džons Brodijs ievēroja, ka uz agro rīta slaukšanu, kad ārā vēl auksts un tumšs, paklausīgi dodas visas govis, izņemot vienu. Viena palika kūtī savā aizgaldā un pat kājās necēlās. Turklāt tas nebija nekāds viena rīta niķis. Govs  regulāri izlikās, ka ir aizmigusi, lai tikai agrā celšanās un došanās uz rīta slaukšanu viņai ietu secen.

Fermerim Brodijam katru rītu nācās ar guļavu aprunāties, lai pierunātu viņu celties. Un tā nu govs šajās ikrīta motivācijas sarunās ieguva pat vārdu – Dorisa.

Kādā rītā, kad Dorisa atkal tēloja aizmigušu, Brodijs telefonā nofilmēja nelielu video ar savu dialogu ar Dorisu. Viņš to nosūtīja savai sievai Laurai, lai viņu izklaidētu.

@laurabrodie3 Her face at the end, love Doris #cow #cows #cowsoftiktok #farming #foryou #fyp #britishfarming #cutenessoverloaded #farmlife ♬ original sound - Laura & John Brodie

Laurai vīra un Dorisas saruna likās tik smieklīga, ka viņa ievietoja video "TikTok" – un zvaigzne bija dzimusi!

Video noskatījušies vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku. "Dorisa ir mans garīgais dzīvnieks," kāds uzrakstījis komentārā. Kāds cits raksta: "Es sevi identificēju ar Dorisu." Kāds cits ierosina parakstīt petīciju par to, lai Dorisa no rītiem var izgulēties.

Fermerim Brodijam nācās pierast pie slavas – viņu intervēja BBC, CNN un daudzas citas televīzijas un radiostacijas. Kādā no intervijām viņš stāsta, ka viņam ar Dorisu radusies tāda saikne, ka šķiet, ka Dorisa viņu pieņēmusi un uzskata par savējo no bara.

Brodijs atzīst, ka Dorisa ir īpaša: "Dorisa ir fantastiska personība - viņa noteikti ir vairāk cilvēks nekā govs." Viņš stāsta, ka šai govij vienmēr bijusi tendence būt nerātnai, bet izlikšanās "par beigtu", lai tikai nebūtu jāceļas un jāiet ārā aukstumā – to nu kura katra ragaine nespētu izdomāt.

Nomaļās govju fermas fermerim milzīgā masu mediju uzmanība, protams, liekas traka, bet tai ir arī labās puses. "Tas patiešām ir pārsteidzoši, bet es domāju, ka jebkura pozitīva ietekme uz jebko, kas saistīts ar piena nozari, it īpaši šobrīd, iespējams, ir laba lieta," saka Džons Brodijs.

Diemžēl trūkst ziņu par to, vai Dorisai no rītiem tagad atļauts ilgāk pagulēt. Viņa to būtu pelnījusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu