Peskovs stāsta, kas šogad notiks ar 9. maija "uzvaras" parādi. Divi apgabali nevēlas tādu rīkot (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija negrasās atcelt savu "uzvaras" pasākumu 9. maijā. Kremlis apliecina, ka tajā datumā Maskavā notiks tradicionālā militārā parāde, ziņo "Unian".

Krievijas varasiestādes arī pagājušajā gadā rīkoja parādi, taču bez gaisa spēku klātbūtnes, jo Krievijas okupantu armija zaudēja pārāk daudz karavīru savā uzsāktajā iebrukumā Ukrainā.

Par jaunu "parādi" Maskavā paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš komentēja nesenos paziņojumus, ka parādes vajadzētu atcelt Belgorodas un Kurskas apgabalā.

"Tā ir reģionu vadītāju prerogatīva. Viņi pieņem lēmumus, pamatojoties uz iedzīvotāju drošības nodrošināšanas interesēm. Tā ir galvenā un vienīgā prioritāte. Attiecībā uz galveno parādi - tā tiek gatavota, plānota," norādīja Peskovs.

Pirmdien Kurskas un Belgorodas apgabalu gubernatori pēkšņi paziņoja, ka negrasās 9. maijā rīkot "uzvaras" parādi. Viņi paskaidroja, ka attiecīgais lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs pauda, ka Krievija nevēlas provocēt "ienaidnieku" ar lielu tehnikas uzkrāšanu pilsētas centrā.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 178 820 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 670 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 3637 tankus, 7028 bruņutransportierus, 2750 lielgabalus, 534 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 282 zenītartilērijas iekārtas, 307 lidmašīnas, 292 helikopterus, 2323 bezpilota lidaparātus, 911 spārnotās raķetes, 5607 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 311 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu