VIDEO Centrāltirgus stāvvieta sagādā klientiem nepatīkamas situācijas. Personām ar invaliditāti uzliek lielus sodus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Rīdzinieks Anatolijs saskāries ar nepatīkamu situāciju, novietojot savu automašīnu pie Rīgas Centrāltirgus. Vīrietim ir grūtības pārvietoties, tāpēc viņam ir svarīgi novietot savu spēkratu pēc iespējas tuvāk ēkas ieejai, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Janvārī Anatolijs nolicis mašīnu brīvajā stāvvietā pie zivju paviljona un vējstiklā novietojis invalīdu apliecību. Pēc pāris mēnešiem Anatolijs savā pastkastē esot saņēmis soda kvīti 124 eiro apmērā, jo vairākkārt apstājies vietā, kura nav apzīmēta ar invalīdu zīmi.

Anatolijs ir pārsteigts par piemēroto sodu, jo neuzskata, ka ir izdarījis pārkāpumu. Ņemot vērā, ka invalīdu vietas esot bijušas aizņemtas, novietojis auto tuvākajā brīvajā vietā.

Arī mārupietes Vinetas ģimene ir spiesta maksāt 30 eiro sodu. Viņas vecāki esot pārliecināti, ka apstājušies cilvēkiem ar invaliditāti paredzētā vietā, taču tāpat tikuši sodīti. Vineta vēlējusies redzēt fiksētu pārkāpuma pierādījumu, taču autostāvvietas apsaimniekotājs "Park expert" vairāku nedēļu garumā neesot bildi atsūtījis.

"Rīgas namu" sabiedrisko attiecību vadītājs Ivo Kiršblats skaidro, ka Rīgas Centrāltirgus esot mainījis autostāvvietas saimnieku. Iepriekš to pārraudzījusi "Rīgas satiksme" un automašīnas ar invalīdu apliecību varēja novietot jebkur, taču šobrīd rūpi pārņēmis privāts uzņēmums "Park Expert" un mainījis stāvēšanas kārtību.

Turklāt arī "Rail Baltica" remontdarbu dēļ stāvvietu skaits esot samazināts.

Vineta vēlāk informē, ka "Park Expert" darbinieki ir sodu atcēluši. Vineta bija jau sodu samaksājusi, viņai nauda esot atmaksāta.

Vairāk skaties sižetā! 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu