VIDEO "Mums pēc tam nebija jumta." Kā ģimene ASV pārdzīvoja viesuļvētru, patveroties mazā vannas istabā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Twitter/erinsnod

Aizvadītā mēneša beigās kādu ģimeni ASV pārsteidza neiedomājamais. 31. marta naktī pāri Indiānas štatam traucās 10 viesuļvētras, kas bijušas daļa no vēl lielākas vētru sērijas, kurā gāja bojā vismaz 32 cilvēki un vairāki tika ievainoti, vēsta medijs "Insider". 

"Jūs šeit vienmēr dzirdat brīdinājumus par viesuļvētru, taču nekad nedomājat, ka tas tiešām notiks ar jums," stāstīja 20 gadus vecais Džeiks Hils, kurš 31. marta vakarā bija darbā, nepievēršot lielu uzmanību savas mātes satrauktajiem zvaniem - viņa dzimtajai pilsētai Spenserai strauji tuvojās viesuļvētra.

Ap plkst. 22.30 vīrietis brauca mājās no darba, joprojām ignorējot mātes brīdinājumus. Viņam nebija ne jausmas, ka viņš nokļūs mājās vien dažus mirkļus pirms to sasniegs viesuļvētra.

Nokļuvis mājās un izkāpis no automašīnas, viņš ieraudzījis dzirksteļojam tuvējos elektrības vadus. Tad visa iela palikusi tumsā. Netālu eksplodējis transformators, un vīrietis iesteidzies iekšā. 

Hils sacīja, ka vētras trokšņi kļuva arvien skaļāki. Viņš dzirdēja, kā kāds no viņa ģimenes kliedz, lai visi mājā esošie steidzas uz vannas istabu.

Vīrietis kopā ar savu mammu, brāli, vecmāmiņu, vectēvu, krustmāti un suni Rigsbiju iesteidzās mazajā vannas istabā.

"Tā vienmēr ir bijusi vieta, uz kuru mēs bijām nodomājuši doties briesmu gadījumā, jo mums nav pagraba," sacīja Hils.

Saskaņā ar ASV Slimību kontroles un profilakses centru, lidojošo atlūzu, gruvešu un priekšmetu dēļ nav "pilnīgi drošas" vietas, kur patverties viesuļvētras laikā. Taču dažas vietas ir drošākas par citām, tostarp pagrabi, gaiteņi, skapji un telpas bez logiem zemākajos stāvos.

Vien dažus mirkļus pēc tam, kad visi bija patvērušies vannas istabā, sākās spraigie notikumi. Uz ģimenes galvām sāka krist ģipškartona griesti, sacīja Hils.

"Es dzirdēju, kā plīst logi. Jutu, kā krīt apmetums, un sāku elpot putekļus."

Pēkšņi Hils gulēja zemē, pašam nezinot, vai viņš noģībis. Viņš sacīja, ka nav pilnībā pārliecināts, cik ilgs bija haoss, bet viņa ģimenes locekļi vēlāk sacīja, ka vētra pārgāja aptuveni 45 sekundēs.

Hils norādīja, ka brīnumainā kārtā neviens no sešiem ģimenes locekļiem netika ievainots. Ģimenei nācās ar spēku izlauzties no vannas istabas, jo vētras laikā bija sabrukusi viena siena, kas bloķēja telpas durvis. Hila vectēvs un brālis grūda sienu, cenšoties rast izeju. 

Vienīgās četras sienas, kas palika savā vietā visā mājā, bija vannas istabas. Vētra bija pilnībā izpostījusi māju.

"Mums pēc tam nebija jumta," sacīja Hils. "Iznākot [no vannas istabas], tas bija sirdi plosoši. Tas bija emocionāli. Tas bija patiešām biedējoši."

Tā kā vētra vēl nebija beigusies, ģimenei arī nebija, kur iet vai kam zvanīt, viņš piebilda.

Neskatoties uz postījumiem, Hils un viņa ģimene dažu nedēļu laikā kopš vētras ir saņēmuši lielu sabiedrības atbalstu. Pagājušajā nedēļas nogalē vairāk nekā 100 brīvprātīgo ieradās, lai palīdzētu ģimenei sakopt īpašumu, viņš teica.

"Galu galā mēs visi esam ļoti pateicīgi, ka esam viens otram," Hils sacīja. "Tās ir tikai materiālas lietas. Tās var nomainīt."

Ģimene pagaidām uzturas pie draugiem, cerot atjaunot savu īpašumu, kas ģimenei piederējis jau gandrīz 100 gadus, sacīja Hils.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu