Vučičs: Serbija nav pārdevusi un negrasās pārdot ieročus Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs.
Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs. Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs ceturtdien, 13. aprīlī, paziņoja, ka Serbija nav pārdevusi ieročus Ukrainai un negrasās to darīt, norāda Serbijas ziņu aģentūra "Beta".

Vučičs to paziņoja pēc nopludināta Pentagona ziņojuma, kurā teikts, ka Belgrada esot piekritusi piegādāt ieročus Kijivai.

"Serbija nav eksportējusi ieročus uz Ukrainu un to nedarīs," Vučičs sacīja reportieriem.

Viņš piebilda, ka Serbija, kas ir tradicionāla Krievijas sabiedrotā, nav sūtījusi un nesūtīs munīciju ne uz Ukrainu, ne uz Krieviju. "Nav nekāda dokumenta, kas parādītu ko tādu," sacīja Vučičs.

Lielbritānijas ziņu aģentūra "Reuters" trešdien kā pirmā ziņoja par slepeno Pentagona dokumentu, kurā apgalvots, ka Serbija "ir piekritusi piegādāt ieročus Kijivai vai jau ir nosūtījusi tos".

"Reuters" atzina, ka nevar no neatkarīgiem avotiem pārbaudīt šī dokumenta autentiskumu.

Serbijas aizsardzības ministrs Milošs Vučevičs ātri noliedza šos apgalvojumus un sacīja, ka viņa valsts "nav pārdevusi un nepārdos ieročus ne Ukrainai, ne Krievijai".

"Kādam acīmredzot ir mērķis ievilkt Serbiju šajā konfliktā, bet mēs konsekventi ievērojam savu politiku," teikts ministra paziņojumā.

Nopludinātais Pentagona ziņojums ir kopsavilkums par Eiropas valstu valdību reakciju uz Ukrainas lūgumiem pēc militāras apmācības un "letālas palīdzības", ziņoja mediji.

Neskaitot Baltkrieviju, Serbija ir vienīgā Eiropas valsts, kas nav pievienojusies Rietumu sankcijām pret Maskavu. Serbija, kas tiecas iestāties Eiropas Savienībā, tomēr ir atbalstījusi vairākas ANO rezolūcijas pret Krieviju saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu