"Neesmu zaudējis cerību." Krievijā arestētais ASV žurnālists nosūtījis vēstuli savai ģimenei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV žurnālists Evans Gerškovičs.
ASV žurnālists Evans Gerškovičs. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā arestētais ASV žurnālists Evans Gerškovičs nosūtījis savai ģimenei vēstuli no pirmstiesas ieslodzījuma vietas, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza".

Gerškovičs strādāja "The Wall Street Journal" Maskavas birojā. Krievija viņu apsūdz spiegošanā. 

Žurnālista vēstuli, kas adresēta viņa vecākiem, publicēja "The Wall Street Journal". Vēstule datēta ar 5. aprīli un rakstīta krievu valodā. Kā skaidroja laikraksts, Gerškoviča vecāki ir padomju emigranti un ar dēlu sazinās krievu valodā.

"Es gribu teikt, ka es neesmu zaudējis cerību. […] Es lasu. Es darbojos. Un es mēģinu rakstīt. Varbūt beigās uzrakstīšu kaut ko labu," teikts vēstulē.

Žurnālists jokoja, ka māte viņu "labi sagatavojusi cietuma ēdienam". Viņš norāda, ka viņam no rītiem dod auzu pārslu vai kviešu putru, kas atgādina bērnību.

Gerškovičs arī pastāstīja, ka nesen saņēmis paciņu no draugiem ar lietām un tualetes piederumiem, un advokāti viņam nodevuši ģimenes atbalsta vārdus.

"Es jūs ļoti, ļoti mīlu un cieši apskauju. Vakar saņēmu jūsu atbalsta vārdus no advokātiem. Liels paldies. Uz drīzu redzēšanos. Rakstiet. Vaņa," rakstīja žurnālists.

Kā vēstīts, Gerškovičs tika aizturēts Jekaterinburgā, kur esot mēģinājis iegūt slepenu informāciju, paziņoja Krievijas Federālais drošības dienests (FDD), bet neatklāja, kad žurnālists tika aizturēts. Iepriekš Krievijas mediji ziņoja, ka Gerškovičs Jekaterinburgā esot pazudis.

Gerškovičs ir pirmais ASV izdevuma žurnālists, kas aizturēts Krievijā par spiegošanu kopš Aukstā kara.

FDD apgalvo, ka žurnālists pēc ASV rīkojuma vācis informāciju par Krievijas militārās rūpniecības uzņēmumu.

Gerškovičs kategoriski noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības, vēsta aģentūra TASS.

Ja viņš tiks atzīts par vainīgu spiegošanā, Gerškovičam draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu