Lidmašīna par dažiem tūkstošiem eiro pārtapusi par luksusa klases namiņu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: urahaFmtz/"Twitter"

Bijušais uzņēmējs Stīvens Northams, kurš šobrīd dzīvo Anglijā, pārdeva savu kompāniju, tāpēc radās vairāk brīvais laiks saviem hobijiem. Pētot interneta vietni "Ebay", viņš atrada ko neparastu - vecu lidmašīnas "Boeing 737" priekšējo daļu un iegādājās to par 5645 eiro. Pēc trīs mēnešu un 16941 eiro liela ieguldījuma lidmašīna nu ir pārtapusi par luksusa klases atpūtas namiņu, vēsta medijs "Insider"

Kad lidmašīna parādījās vietnē "Ebay", tā piesaistīja bijušā uzņēmēja uzmanību – kaut kas nebijis, ko varētu pārvērst par jaunu biznesa ideju.

Stīvens par 1968. gadā ražoto "Boeing 737-200" samaksāja 5645 eiro un plānoja to pārvērst par luksusa klases "Airbnb" atpūtas namiņu.

Taču iegādāties veco lidmašīnu bija viena lieta, taču kaut kas cits to bija atgādāt uz jaunajām mājām.

Lidmašīna tika nopirkta no kādas koledžas Anglijā, kas sākotnēji to izmantoja kā vietu, kur tika apmācīta lidmašīnu apkalpe. Kad lidmašīna pēc trim mēnešiem tika nogādāta pie Stīvena, tā nebija diez cik labā stāvoklī.

Lidmašīna, kas tika uzbūvēta 1968. gadā, sākotnēji izmantoja Amerikas Savienotu valstu aviokompānija.

Nākamajās desmitgadēs to izmantoja Francijas, Amerikas un Mauritānijas aviokompānijas, bet pēc tam 2006. gadā tā tika nodota metāllūžņos.

Tai bija nepieciešama nopietna restaurācija. Lidmašīnas pārveidošana par "Airbnb" namiņu sākās vasarā. Atjaunošana prasīja trīs mēnešus, un to dokumentēja britu televīzijas komanda.

Stīvens stāsta, ka pēc 15 gadu stāvēšanas lietū un saulē tā bija diezgan netīra un nolietota. Lai lidmašīna pārtaptu par luksusa klases "Airbnb", tai bija nepieciešams daudz darba.

Lai atjaunotu lidmašīnas iekšpusi un ārpusi, bija nepieciešami trīs mēneši un 16 941 eiro. Ņemot vērā lidmašīnas iegādes un transportēšanas izmaksas, projekts kopumā izmaksāja aptuveni 22 000 eiro.

Viena no oriģinālajām lidmašīnas iezīmēm ir stikla grīda, no kuras paveras skats uz kravas zonu. Stīvens teica, ka stikla grīda veicina interesi par unikālo nakšņošanas vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu