Masks paziņo par plāniem veidot savu mākslīgā intelekta sarunbotu "TruthGPT"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV kompāniju "SpaceX" un "Tesla" dibinātājs Īlons Masks.
ASV kompāniju "SpaceX" un "Tesla" dibinātājs Īlons Masks. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Miljardieris un sociālās saziņas vietnes "Twitter" īpašnieks Īlons Masks paziņojis par plāniem veidot savu mākslīgā intelekta sarunbotu. Viņš uzstāj, ka pašlaik populāram sarunbotam ir liberāli aizspriedumi.

Intervijā televīzijas kanāla "Fox News" raidījumu vadītājam Takeram Kārlsonam Masks stāstīja par plāniem veidot alternatīvu sarunbotam "ChatGPT", dodot tam nosaukumu "TruthGPT". Masks pauda apņēmību panākt, ka "TruthGPT" ir "maksimāli patiesību meklējošs mākslīgais intelekts, kas mēģina saprast visuma dabu".

Kā teica Masks, mākslīgajam intelektam, kas vēlas saprast cilvēci, būs mazākas iespējas to iznīcināt.

Tāpat "Tesla" un "SpaceX" dibinātājs pauda bažas, ka "ChatGPT" "tiek apmācīts būt politkorekts".

Neskatoties uz vēlmi iesaistīties šajā jomā, Masks izteica nepieciešamību vairāk regulēt mākslīgā intelekta attīstību, jo tas esot bīstamāks par mašīnām vai raķetēm un var iznīcināt cilvēci.

Masks bija starp pirmajiem "ChatGPT" izveidotāja "OpenAI" investoriem. 2018.gadā Masks aizgāja no tolaik vēl bezpeļņas mākslīgā intelekta laboratorijas, kas 2019.gadā atteicās no bezpeļņas organizācijas statusa.

Marta sākumā Masks ASV Nevadas štatā izveidojis mākslīgā intelekta uzņēmumu "X.AI". Masks arī norādīts kā 9.martā dibinātās "X.AI Corporation" direktors. , liecina piektdien publiskoti oficiālie dokumenti.

"X.AI" dibināts neilgi pirms tam, kad Masks kopā ar vairākiem simtiem ekspertu atklātā vēstulē aicināja vismaz uz pusgadu apturēt mākslīgā intelekta attīstīšanu, dodot laiku izstrādāt atbilstošu tiesisko regulējumu spēcīgām mākslīgā intelekta sistēmām.

Lielās tehnoloģiju kompānijas, piemēram, "Google", "Meta" un "Microsoft" gadiem ir strādājušas pie mākslīgā intelekta sistēmām, kas palīdzētu tulkojumos, informācijas meklēšanā un mērķētā reklāmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu