Slepkavības mēģinājums ar siera kūku. ASV notiesāta krievu sieviete, kura mēģināja nozagt savas upures identitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BarthFotografie/Shutterstock

Kādai Krievijā dzimušai sievietei tiesa ASV piespriedusi 21 gadu ilgu cietumsodu par slepkavības mēģinājumu. Viņa ar saindētu siera kūku mēģinājusi nogalināt sev līdzīgu sievieti, lai pēc tam nozagtu viņas identitāti, vēsta ārvalstu mediji.

47 gadus vecā Viktorija Nasirova, kura dzīvoja Bruklinā, Ņujorkā, tika atzīta par vainīgu slepkavības mēģinājumā.

2016. gada augustā Nasirova ieradās savas tobrīd 35 gadus vecās upures Olgas Svikas mājās, atnesot siera kūku.

Abas bija līdzīgas - sievietes runāja krieviski, abām bija tumši mati, vienāda ādas krāsa un citas fiziskas pazīmes.

Nasirova pati apēdusi divus kūkas gabaliņus, bet trešo iedevusi savai upurei, kura to ēdusi, līdz viņai sāka palikt slikti un uznāca ģībonis. Sievietei esot bijušas arī halucinācijas un viņa gandrīz piedzīvojusi sirdslēkmi.

Bezsamaņā esošo sievieti atrada viņas draugs vien nākamajā dienā. Viņa bijusi izģērbta, atstājot mugurā vien mežģīņu apakšveļu. Ap upuri bija izmētātas tabletes, lai izskatītos, ka viņa centusies izdarīt pašnāvību, sacīja prokurori.

Kad cietusī pēc ārstēšanās slimnīcā atgriezās mājās, viņa atklāja, ka pazudusi viņas Ukrainas pase un ASV darba atļauja, kā arī rotaslietas un citas vērtslietas.

Nozagti bija arī aptuveni 4000 ASV dolāru skaidrā naudā.

Likumsargi upures mājās atrada siera kūkas iepakojumu un atklāja, ka desertam bija pievienots fenazepāms, kas ir ļoti spēcīgs nomierinošs līdzeklis. Arī tabletēs, kas bija izmētātas pa grīdu, bija tas pats līdzeklis.

Nasirova februārī tika notiesāta par slepkavības mēģinājumu, uzbrukumu un nelikumīgu ieslodzīšanu. Vēl piecus gadus pēc izlaišanas no cietuma Nasirova būs pakļauta tiesas uzraudzībai.

Šī nav bijusi pirmā reize, kad Nasirova nonāk likumsargu uzmanības centrā.

2015. gadā starptautiskā kriminālpolicijas organizācija Interpols izdeva sarkano paziņojumu par viņas aizturēšanu saistībā ar sievietes slepkavību Krievijā gadu iepriekš. Viņa tiek apsūdzēta savas kaimiņienes nogalināšanā un viņas mūža ietaupījumu nozagšanā, raksta britu raidorganziācija BBC.

Nasirova bijusi arī apsūdzēta par interneta iepazīšanās vietnēs satiktu vīriešu sazāļošanu un aplaupīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu