Laikraksts: ANO ģenerālsekretārs bija "ļoti dusmīgs" pēc vizītes Kijivā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.president.gov.ua

ASV noklausījušās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša un citu ANO amatpersonu sarunas, atsaucoties uz Pentagona nopludinātajiem dokumentiem, ziņo laikraksts "The Washington Post".

Vienā no dokumentiem teikts, ka ANO ģenerālsekretārs pēc šā gada 8. martā notikušās vizītes Kijivā, kur viņš tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, savam preses pārstāvim Stefanam Dujaricam sacījis, ka ir "ļoti dusmīgs". ANO ģenerālsekretāru sadusmoja publiskā ceremonija par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, kas tika rīkota viņa vizītes laikā, ziņo laikraksts.

Gutērrešs 8. martā apmeklēja Ukrainu, lai apspriestu "graudu darījumu". Šī bija viņa trešā vizīte kopš Krievija iebrukuma Ukrainā.

Pēc Gutērreša palīgu teiktā, viņš nav zinājis, ka Ukrainas prezidenta birojā notiks pasākums, kurā tiks pasniegtas medaļas "karavīrēm uniformās". Viņi norādīja, ka vēlāk tika publicētas fotogrāfijas, kurās ANO ģenerālsekretārs arī esot apsveicis karavīres.

Foto: ​ www.president.gov.ua

Gutērrešs  savam palīgam teicis, ka viņš "centās nesmaidīt", kad brīfinga laikā runāja par Ukrainas teritoriālo integritāti.

Turklāt, pēc ANO ģenerālsekretāra teiktā, viņš devies uz Ukrainu, "lai palīdzētu", bet ukraiņi "dara visu iespējamo, lai [organizāciju] likvidētu".

Medijs "Gordon" ziņo, ka pagājušajā nedēļā preses sekretārs Dujarics žurnālistiem norādījis, ka Gutērrešs "patiešām bija nepatīkami pārsteigts" par to, ka apbalvošanas ceremonija notika bez ANO ģenerālsekretāra piekrišanas. Tas notika pēc "produktīvas" tikšanās Kijivā, piebilda preses pārstāvis.

ASV uzskata, ka Gutērrešs "grauj starptautiskās kampaņas, lai sauktu Krieviju pie atbildības par karu", lai gan viņš ir publiski nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā, teikts citos nopludinātajos dokumentos, kurus pētīja laikraksts "The Washington Post".

Dujarics norādīja, ka Gutērrešs "jau kādu laiku ir iesaistīts politikā", tāpēc nav pārsteigts, ka viņa sarunas ir noklausītas.

"Diemžēl [dokumentu noplūdes] ļauj šādas privātas sarunas sagrozīt un publiskot," sacīja ANO ģenerālsekretāra preses pārstāvis.

Jau ziņots, ka dokumenti, kas, pēc visa spriežot, ir ASV izlūkdienestu slepeni materiāli, tīmeklī cirkulē jau vairākas nedēļas, bieži vien prokrieviskās vietnēs. Īpašu uzmanību izpelnījušies tie, kas šķietami sniedz detaļas par karu Ukrainā.

ASV mediji vairākas dienas ziņo par sensitīviem materiāliem, kas skar abas karojošās puses, pašus dokumentus tomēr nepublicējot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu