Grupa "Tautumeitas" uzstāsies Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās Bauskā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grupas "Tautumeitas" koncerts "Skrejceļš" Skultē, 2022. gada augustā.
Grupas "Tautumeitas" koncerts "Skrejceļš" Skultē, 2022. gada augustā. Foto: Publicitātes foto

Etno-popa grupa "Tautumeitas" ceturtdien, 4. maijā, plkst. 19 Bauskas Rātslaukumā uzstāsies Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās, norāda Bauskas Kultūras centra pārstāve Kristiāna Paula Lībiete.

"Tautumeitas" savā mūzikā izmanto latviešu tautasdziesmas un melodijas, veido tām spēcīgas harmonijas un caurvij dziesmas ar mūsdienīgiem pavadījumiem, stāsta Lībiete. "Tautumeitu" koncerts ir krāšņs piedzīvojums ar deju horeogrāfijām, spēcīgiem ritmiem un līksmu kopā dziedāšanu.

Grupas muzikālo tēlu papildina tērpi, kuros satiekas tautastērpu elementi ar mūsdienīgām detaļām un iespaidīgiem kroņiem, pasvītrojot to, cik tuvs ir futūristiskais un tradicionālais.

Grupas jaunākais albums "Skrejceļš", kurš tāpat kā "Tautumeitu" iepriekšējie trīs albumi, ieguva "Zelta Mikrofona" balvu nominācijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums", sastāv no 14 skaņdarbiem. "Skrejceļš" parāda mūsdienīgu tautas dziesmu dažādās šķautnes - sākot ar uzmundrinošo kopdarbu "Muoseņa" ar Renāru Kauperu un smeldzīgo, Ukrainas tautai veltīto dziesmu "Rūžiņu duorziņā", līdz mūsu senču enerģijas uzlādētajai kompozīcijai "Ritual".

Ieeja koncertā bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu