"Eksperimentējām un ielaidām ripu tukšos vārtos." Vītoliņš par pārbaudes spēli pret Lielbritāniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu izlase sestdien, 22. aprīlī, pārbaudes spēlē Notingemā eksperimentēja un pagarinājumā ielaida ripu tukšos vārtos, Latvijas Hokeja federācijas sagādātā video intervijā pēc spēles komentēja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sestdien papildlaikā zaudēja Lielbritānijai ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1).

"Diemžēl papildlaikā zaudējām. Gribējām paeksperimentēt. Slovākijā tas izdevās, šeit ielaidām ripu tukšos vārtos.

Tas ir sagatavošanās posms, mums ir jāizmēģina visi varianti - vai varam nospēlēt ar tukšiem vārtiem, vai nevaram," teica treneris.

"Puiši cīnījās, bija pietiekami daudz momentu, lai spēli vinnētu. Pašlaik kvalitātes mazliet trūkst. Arī vairākumā vajadzētu iemest vairāk ripu vārtos. Darbs turpinās, un ir pie kā piestrādāt," teica Vītoliņš, kurš no pozitīvā uzsvēra spēlētāju degsmi un gribu spēlēt.

"Bija labi momenti, brīžiem bija laba ripas pieturēšana. Labi bija tas, ka pēc 1:2 spējām atrast pareizo risinājumu un, noņemot vārtsargu, iemetām "golu". Nenolaidām rokas un spēlējām līdz galam. Bija cīņasspars," skaidroja treneris.

Otrajā un trešajā periodā Latvijai bija liels pārsvars, ko neizdevās pārvērst panākumā.

"Vai nu bija neprecīza pēdējā piespēle, vai arī metiens trāpīja vārtsargam pa vēderu," par iemesliem, kas traucēja pārsvaru realizēt, saka treneris.

"Kvantitāte bija, taču tā netika pārvērsta kvalitātē. Tas ir gatavošanās posms, bet, protams, vienmēr gribas vinnēt."

Viņš piebilda, ka otrajā spēlē būs izmaiņas sastāvā, jo bija trīs spēlētāji, kas nespēlēja sestdien, - Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals un Kristaps Zīle.

"Viņi visi trīs spēlēs. Skatīsimies, kā spēlētāji jutīsies un kurš kādā kondīcijā būs, jo ir puiši ar sasitumiem. Apspriedīsimies ar treneriem un vēlreiz pārskatīsim spēli," jau par svētdienas spēli saka treneris, kurš pateicās atbraukušajiem Latvijas līdzjutējiem, kuri pilnajā hallē ļāva justies kā mājās.

"Ir divējādas sajūtas. Izveidojām daudz labu vārtu gūšanas momentu, bet pietrūka realizācijas, pie kā vēl jāpiestrādā," teica uzbrucējs Oskars Batņa. "Labi ir tas, ka galotnē spējām "izvilkt spēli" un parādījām raksturu. Protams, gribētos šādās spēlēs uzvarēt, taču pagarinājumā riskējām."

Latvija 43 reizes meta pa mājinieku vārtiem, bet Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs tika traucēts 24 reizes.

"Pēdējās piespēles netrāpījām uz pašas nūjas, līdz ar to nesanāca perfekts metiens, un nebija gūto vārtu," niecīgo vārtu gūšanas momentu komentēja hokejists.

Viņš atzīmēja, ka Lielbritānija spēlē ātru un agresīvu hokeju, pieturas pie savas spēles sistēmas, neļauj mums izpausties un spēlē aktīvi. Pret tādu komandu spēlēt nav viegli, Čukste piebilda, uzsvērdams, ka savas labās vārtu gūšanas izdevības spēlēs ir jāprot izmantot.

Latvijas izlases labā vārtus guva Renārs Krastenbergs un Miks Indrašis, kurš pamatlaika pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu 2:2. Punnenovs papildlaikā tika nomainīts pret ceturto laukuma spēlētāju brīdī, kad latvieši ieguva ripu uzbrukuma zonā.

Uzvaras vārtus Lielbritānijas izlasē guva Līems Kērks.

Maču klātienē noraudzījās aptuveni 4000 skatītāju.

Abas izlases svētdien Koventri aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, mačam sākoties plkst. 19.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš 26 hokejistu sastāvā ir iekļāvis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Uz Lielbritāniju nedevās vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargi Ralfs Bergmanis un Patriks Ozols, kā arī uzbrucēji Rainers Rullers un Georgs Golovkovs.

Pēc spēlēm ar Lielbritāniju Latvijas komanda "Arēnā Rīga" 28. un 29. aprīlī cīnīsies ar Šveices komandu, bet sagatavošanās posmu valstsvienība noslēgs ar spēli 4. maijā viesos ar Dānijas hokeja izlasi.

Darbā ar nacionālo izlasi Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Lielbritāniju:

vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (abi - Jelgavas "Zemgale"/LLU);

aizsargi - Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralfs Freibergs (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kristofers Bindulis (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Artūrs Andžāns (Turku "TuTo", Somija), Miks Tumānovs (Tovaniemi "Kiekko", Somija);

uzbrucēji - Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Filips Buncis ("Nitra", Slovākija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Marenis ("Orebro", Zviedrija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Haralds Egle ("Langenthal", Šveice), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis (Cīrihes "Lions", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu