Sāk atjaunot asfaltbetona segumu posmā no Vānes līdz Kabilei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu asfaltēšana, remonts un citi uzturēšanas darbi
Ceļu asfaltēšana, remonts un citi uzturēšanas darbi Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs

Uz reģionālā autoceļa Tukums-Kuldīga (P121) posmā no Vānes līdz Kabilei sāk atjaunot asfaltbetona segumu, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Remontdarbu laikā satiksme organizēta ar ceļazīmēm, vadstatņiem un pārvietojamiem ceļazīmju vairogiem, Ātruma ierobežojums visā posmā 70 kilometri stundā, bet darba zonā 50 kilometri stundā. Vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforiem. Posma šķērsošanas ilgums 20 minūtes.

Posmā veiks esošā asfalta izlīdzinošo frēzēšanu un ieklās jaunu dilumkārtu, kā arī labos ceļa profilu, uzpildīs nomales, krāsos pieturvietu soliņus, iztīrīs caurtekas un nomainīs ceļazīmes. Darbu līgumcena ir 1,076 miljoni eiro, tos veic SIA "VIA", būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4". Plānots, ka remontdarbi tiks pabeigti vasaras vidū.

Šim posmam 2014.gadā pabeigta pārbūve, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, ir pagājuši astoņi gadi un dilumkārta jānomaina, lai plaisas un citi nelieli defekti, kas šo gadu laikā ir parādījušies, nepārvērstos lielākos un tādējādi ūdenim nebūtu iespējas nokļūt zemākos ceļa konstrukcijas slāņos un tos sabojāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu