VIDEO "Pēc trīs gadiem atkal atnāks rēķins?" Sieviete par iepriekš nomātu mazdārziņu Burtniekos saņem parādu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: goodmoments/Shutterstock

Vija no Burtniekiem pirms pāris gadiem no pašvaldības nomāja mazdārziņu. Kad pārcēlās uz citu dzīvokli, pārtrauca nomas līgumu. Pēc kāda laika pastkastītē iekrita negaidīta vēstule, informē raidījums "Bez tabu".

Valmieras pašvaldība Vijai nosūtīja vēstuli, ka esot izveidojies parāds par mazdārziņa nomu, kas jāsamaksā mēneša laikā. Tomēr Vija saka, ka visu ir samaksājusi, un ir neizpratnē, kādēļ rēķins atnācis trīs gadus vēlāk. 

Valmieras domes pārstāve Kristīne Melece norāda, ka Burtnieku pašvaldība ir sūtījusi Vijai atgādinājumu. Bet Vija apgalvo, ka nav tādu saņēmusi.

Savukārt novadu reformas dēļ Valmieras pašvaldības darbinieki vēl neesot paspējuši atsūtīt Vijai otro brīdinājumu. Turklāt katru dienu pieaug soda nauda. Vija saka, ka samaksās šo parādu.

Pašvaldības pārstāve uzskata, ka ir izveidojies pārpratums starp Viju un domi, jo sieviete neesot samaksājusi nomas maksu. Melece skaidro, ka ir divi maksājumi: nomas maksa un nodoklis. Ja nomā no pašvaldības zemi, tad privātpersonai jāmaksā arī nekustamā īpašuma nodoklis.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu