VIDEO ⟩ Sorokins: Manā trenera karjerā tā laikam ir pirmā 1:0 uzvara

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Oļegs Sorokins
Hokeja treneris Oļegs Sorokins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlases pirmdien Bāzelē gūtā uzvara pasaules čempionāta augstākās divīzijas cīņā ar Norvēģiju par vietu ceturtdaļfinālā valstsvienības galvenā trenera Oļega Sorokina trenera karjerā visticamāk ir bijusi pirmā minimālā uzvara, Sorokins pēc spēles atklāja Latvijas Hokeja federācijas sagādātā video materiālā.

Latvija guva panākumu ar 1:0, uzvaru nesošos vārtus 54. minūtē gūstot Tomam Motam.

Ozols atvairīja visus 19 pretinieku metienus, kamēr otrā laukuma galā Martins Lundbergs tika galā ar 18 metieniem.

"Manā trenera karjerā, man liekas, šī vispār ir pirmā spēle, kurā ir vinnēts ar 1:0, un nezin vai spēlētāju karjerā ir bijusi tik svarīga spēle, kurā ir izcīnīta minimāla uzvara," pēc uzvaras un iekļūšanas ceturtdaļfinālā teica Sorokins.

"Domāju, ka mums bija pārsvars šajā spēlē, bija arī vairāk vārtu gūšanas momentu, bet bija jāgaida gandrīz līdz cīņas beigām, lai mēs izvirzītos vadībā," par spēli saka Latvijas treneris.

Pirmajā periodā Latvijas spēlētāji nopelnīja četrus divu minūšu noraidījumus, tomēr izdevās vārtus nezaudēt.

Treneris atklāj, ka pirms mača, sapulcē atskatoties uz iepriekšējām spēlēm, tieši darbībai mazākumā tika veltīta liela uzmanība.

"Tas bija īstajā laikā un vietā, jo pirmajā trešdaļā bija gan vajadzīgie noraidījumi, gan arī divreiz izmetām ripu no laukuma, palikām arī trijatā pret pieciem pretiniekiem, taču puiši izturēja, kas, manuprāt, komandai deva papildu stimulu," skaidroja Sorokins, piebilstot, ka hokejisti diezgan labi ir pieturējušies pie spēles plāna.

Treneris pastāstīja, ka otrdien Latvijas komandai būs atpūta un ūdens procedūras, bet trešdien būs jādodas uz Porentruī pilsētu, kur notiks ceturtdaļfināla spēle.

B grupā pēc trim mačiem deviņi punkti ir ASV, pa sešiem - Somijai un Šveicei, Latvija četros mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Norvēģija, kas noslēdzošajā spēlē stāsies pretī Somijai, trīs cīņās ir bez punktiem.

A grupā trīs spēlēs pie deviņiem punktiem ir tikusi Zviedrija, sešiem - Kanāda, pieci punkti četros mačos ir Slovākijai, Čehija trīs spēlēs tikusi pie četriem punktiem, bet Vācija ir bez punktiem.

B grupas pirmajās spēlēs Latvija ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas apakšgrupās Norvēģija un Vācija sērijā līdz divām uzvarām cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn uz zemāku divīziju neizkrita, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

Vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

Aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

Uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu