VIDEO Bankero atzīts par NBA labāko jauno spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBA spēlētājs Paolo Bankero
NBA spēlētājs Paolo Bankero Foto: AFP/SCANPIX

2022.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmais numurs Paolo Bankero ir atzīts par 2022./2023.gada sezonas labāko jauno spēlētāju līgā, otrdien paziņoja līga.

Orlando "Magic" uzbrucējs ieguva 98 no 100 pirmajām vietām.

Viņš bija rezultatīvākais sezonas debitants, kā arī palīdzēja "Magic" izcīnīt par 12 uzvarām vairāk nekā iepriekšējā sezonā.

Bankero vidēji spēlē guva 20 punktus. Viņa kontā ir 15 spēles ar vismaz 25 gūtiem punktiem un 40 spēles ar vismaz 20 punktiem, abos rādītājos esot labākajam starp debitantiem šajā sezonā.

Viņš ir tikai sestais debitants pēdējo 50 sezonu laikā, kurš vidēji mačā ir guvis vismaz 20 punktus, izcīnījis sešas atlēkušās bumbas un sakrājis trīs rezultatīvas piespēles.

Bankero arī četras reizes tika atzīts par mēneša labāko debitantu.

Viņš kļuva par trešo "Magic" spēlētāju, kurš ticis pie šīs balvas, pievienojoties Šakilam O'Nīlam 1993.gadā un Maikam Milleram, kurš pārstāv Bankero, 2001.gadā.

Basketbola apskatnieku un raidorganizāciju pārstāvju balsojumā otrajā vietā palika Džeilens Viljamss no Oklahomasitijas "Thunder", bet trešais bija Volkers Keslers no Jūtas "Jazz", kurš saņēma pārējās divas pirmās vietas balsojumā.

Šosezon Memfisas "Grizzlies" spēlētājs Džerens Džeksons jaunākais tika atzīts par gada labāko aizsardzības spēlētāju, bet Sakramento "Kings" pārstāvis Deārons Fokss kļuva par pirmo izšķirīgo brīžu balvas ieguvēju.

"Kings" treneris Maiks Brauns vienbalsīgi tika izvēlēts par gada labāko treneri, Bostonas "Celtics" pārstāvis Malkolms Brogdons kļuva par gada rezervistu, un Jūtas kluba somu spēlētājs Lauri Markanens - par līgas visvairāk progresējušo spēlētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu