Slepkavība Jēkabpilī Rusiņa kādreizējā dzīvesbiedre: Viņš slepkavos vēl

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anna Jurkovska/Shutterstock

"Kamēr līķi neatradīs, neticēšu, ka viņš izdarījis pašnāvību," žurnālam "Ieva" saka par slepkavību meklētā Leona Rusiņa kādreizējā dzīvesbiedre Aija Mazure. Pirms 12 gadiem viņa piedzīvojusi tādu pašu vajāšanu, nāves draudus un vardarbību no Rusiņa kā Jēkabpilī nogalinātā sieviete.

Aija Mazure stāsta, ka attiecības ar Rusiņu sākas rožaini, bet tad pamazām sākas kontrole, un sieviete pat nemana, kā visā ievilkta. Rusiņš sabiedrībai cenšas parādīt, ka ir labs, stāsta sieviete. Policijai viņš esot centies radīt iespaidu, ka sieva grib viņam atņemt bērnu un ieriebt.

Patiesībā viņas ar meitiņu dzīvojušas gandrīz ieslēgušās lauku mājā. Tumsā pie tās mēdzis piebraukt Rusiņš, lai pabiedētu, pagalmā skaļi pataurētu, pārgrieztu Aijas mašīnai riepas vai ar akmeni izsistu logu. Nemitīgi tika sūtītas ņirdzīgas draudu īsziņas, piemēram: "Jūs nošaut vai ar nazi sadalīt? Jau tumšs, drīz būšu pie jums."

Drošībā Aija jūtas tikai tagad, kad dzīvo citā valstī. Viņa domā, ka Rusiņš varbūt noslēpies kaut kur Latvijā un plāno nākamo slepkavību.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 26. aprīļa numurā.

Slepkavība Jēkabpilī radījusi emociju un jautājumu vētru. Šis nav vienīgais gadījums, kad ieilguši ģimenes konflikti beidzas ar traģēdiju un varmāka, faktiski neviena neapturēts, nogalina sievieti. Nepilna gada laikā Latvijā notikušas trīs slepkavības ģimenēs, par kurām gan kaimiņi, gan policija, gan citas atbildīgās institūcijas bijušas informētas: te regulāri notiek vardarbība pret sievieti. Taču reāla rīcība nesekoja. 

Kā Jēkabpils slepkava nonāca līdz noziegumam? 

""Viņai bija “nolaidušās rokas”, teica, ka ir sajūta - policijā par viņas iesniegumiem ņirdz.” Tā saka nogalinātās sievietes kaimiņiene. Upuri viņas bijušais dzīvesbiedrs Leons Rusiņš sešgadīga bērna acu priekšā nežēlīgi nogalināja uz nomaļa Medņu pagasta ceļa. Vīrietis neslēpa, ka grasās izrēķināties ar Ilzi (vārds mainīts), un vajāja pusotru gadu, vismaz 18 reizes pārkāpjot policijas aizliegumu tuvoties. To redzēja kaimiņi. Rusiņš terorizēja arī kaimiņieni, kas aizstāvēja Ilzi. Zvanīja un sūtīja īsziņas no 151 dažāda telefona numura - arī dažas stundas pirms slepkavības," raksta žurnāliste Evija Hauka no notikuma vietas. 

Vairāk lasi tiešsaistes žurnālā "Klik"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu