Kā 13 gadus vecs zēns nomira pēc "TikTok" izaicinājuma (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Justin Stevens/Facebook.com

Aprīļa sākumā 13 gadus vecais Ohaio štata iedzīvotājs Džeikobs Stīvenss piedalījās "TikTok" izaicinājumā kādā ballītē kopā ar draugiem. Draugi viņu filmēja, kamēr puika norija veselu sauju pretalerģijas tablešu. Džeikoba organismam tas bija par daudz.

Pretalerģijas tablešu izaicinājums "TikTok" cirkulē pēdējos pāris gadus. Pusaudži cits citu filmē rijam tabletes un pēc tam piedzīvojam halucinācijas. Tas ir ne tikai ļoti bīstami. Tas var būt nāvējoši.

Džeikoba ķermenis pēc tablešu norīšanas vienkārši atteicās darboties. Džeikobu pieslēdza mākslīgās elpināšanas aparātam un citām dzīvību uzturošām medicīnas iekārtām. Fotogrāfiju ar Džeikobu slimnīcā uzņēmis viņa tēvs Džastins Stīvenss. Viņš vēlas, lai visi to redzētu un lai visi zinātu, kā "TikTok" izaicinājums beidzās viņa dēlam.

Pēc sešām dienām Džeikoba vecāki pieņēma sirdi plosošu lēmumu atslēgt Džeikobu no dzīvību uzturošajām iekārtām. 

"Viņi teica, ka varētu viņu nemitīgi mākslīgi elpināt, ka viņš varētu tur gulēt, taču viņš nekad neatvērs acis, pats neelpos, nesmaidīs, nestaigās un nerunās," saka Džeikoba tēvs.

Viņš vēlas brīdināt citus vecākus par briesmām, ja padsmitnieku darbības sociālajos medijos netiek kontrolētas.

"Sekojiet līdzi tam, ko viņi dara telefonā," Džeikoba tēvs brīdina visus vecākus.

"Runājiet ar bērniem par situāciju. Es vēlos, lai visi zinātu par manu dēlu."

Džeikoba tēvs arī apņēmies panākt, lai ASV likumdevēji noteiktu vecuma ierobežojumus tādiem bezrecepšu medikamentiem kā pretalerģijas zāles. Šo kampaņu viņš tagad sauc par savu "dzīves mērķi".

"TikTok" pārstāvis izteicis līdzjūtību ģimenei. Pārstāvis arī uzsver: "Mūsu 40 000 drošības speciālistu komanda strādā, lai novērstu mūsu kopienas vadlīniju pārkāpumus, un mēs mudinām kopienu ziņot par jebkuru uztraucošu saturu vai kontiem."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu