FOTO un VIDEO Rātsnamā durvis ver vaļā Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centrs "Rīgas sirds"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rātsnamā ierīkots Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centrs "Rīgas sirds".
Rātsnamā ierīkots Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centrs "Rīgas sirds". Foto: Publicitātes attēls

Rātsnamā kafejnīcā durvis vaļā vēris Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centrs "Rīgas sirds", preses konferencē trešdien, 26. aprīlī, sacīja biedrības "Common Ground" vadītāja Inese Dābola.

"Rīgas sirds" būs vieta, kur satikties ne tikai ukraiņiem, bet ikviens tajā būs laipni aicināts sarunāties, dalīties ar stāstiem, palīdzēt viens otram. Ukrainiete te vadīs jogas nodarbības, ikviens šajās telpās var rīkot dažādus pasākumus, ir bērnu rotaļu stūrītis, datori.

No 10. maija šeit darbu sāks Ukrainas bēgļu kafejnīca "Borščs - garšīgi pie ukrainietēm", tādejādi piesaistot Vecrīgai aizvien vairāk cilvēku.

Ar Rīgas domes atbalstu "Rīgas sirdi" vairāk nekā 720 kvadrātmetru platībā veido sabiedriskā labuma organizācija "Tavi draugi", biedrības "Common Ground" un "Gribu palīdzēt bēgļiem", kā arī Ukrainas bēgļu kafejnīca "Borščs - garšīgi pie ukrainietēm".

Centra mērķis ir veicināt un uzlabot Ukrainas bēgļu socializāciju, mazināt vientulības un stresa radītos negatīvos efektus, kā arī veidot atbalstošu un kvalitatīvu vidi Rīgā dzīvojošajiem bēgļiem.

Centra atklāšanā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) uzsvēra, ka katrs cilvēks, kurš bēg no kara Ukrainā, ir svarīgs.

"Atbalsta ugunskurs mūsu sirdīs degs līdz Ukrainas uzvarai karā," teica Staķis, dāvinot centra bibliotēkai grāmatu "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi".

Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) atzina, ka karš nav taisnīgs ne pret vienu, bet jo īpaši pret bērniem. Lai remdētu bērnu sāpes un iepriecinātu viņus, Ķirsis rotaļu stūrītim uzdāvināja koka šūpuļzirdziņu.

Pianists Andrejs Osokins augstu novērtēja pašvaldības sniegto atbalstu kara bēgļu uzņemšanai. Viņa ieskatā ir vērtīgi vienā vietā savienot visas atbalsta iespējas, jo šajā vietā sapulcēsies daudz dažādu cilvēku, kuri var viens otru atbalstīt, iedvesmot.

Lai arī joprojām ir daudz neskaidrību par turpmāko atbalstu no valsts budžeta, par mācību procesu ukraiņu skolēniem no jaunā mācību gada, biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Agnese Lāce uzskata, ka visi kopā var radīt tādus apstākļus kara bēgļiem, lai viņi Latvijā justos droši.

Kā vēsta Dienas ziņas, viens no centra apmeklētājiem ir kāds mazs zēns, kurš ar mammu patvērumu radis Rīgā.

Puisītis visiem sanākušajiem stāsta, ka Ukraina drīz uzvarēs, jo par Ukrainu karo viņa stiprais tētis. Puisēna mamma atzīstas, ka nespēj dēlam pateikt, ka tēta vairs nav.

"Bet viņiem ir jādzīvo tālāk, un "Rīgas sirds" palīdz," norāda raidījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu