Spēļu laukumā pazūd meitenīte. Mamma viņu ātri atrod ar "TikTok" redzētu metodi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: spass/Shutterstock

Kad Krista Paipera saprata, ka nekur neredz trīsgadīgo Liliju, viņu pārņēma šoks. Rotaļu laukums, uz kuru viņa bija atnākusi ar bērniem, bija milzīgs. Septiņu gadu laikā Krista ne reizi nebija nevienu no bērniem šādi pazaudējusi. Bet trīsgadīgā Lilija bija īsta "nindzja", kā Paipera viņu raksturo savā "TikTok" video. Mirklis – un mazās vairs nav!

Protams, Paiperu pārņēma panika. Viņa aizskrēja uz vienu pusi, kur bija dažādi interesanti kaktiņi, kur ielīst, un kāpelēšanas ierīces, kur Lilijai bija paticis. Tur meitenītes nebija.

Paipera iesaistīja meklēšanā Lilijas vecākos brāļus un sāka skaļi saukt meitiņas vārdu.

Pēc dažiem "Lilij! Lilij!", kā Paipera pati saka, viņai galvā iedegās spuldzīte. Viņa pēkšņi atcerējās kādu "TikTok" videoklipu, ko bija redzējusi pirms gada. Šajā videoklipā kāda mamma aprakstīja, kā viņa pazaudējusi savu bērnu lielveikalā, bet tā vietā, lai darītu kaut ko tik pašsaprotamu kā saukt viņa vārdu, viņa izkliegusi viņa aprakstu. Šī skaļā aprakstīšanas metode izrādījās daudz efektīvāka, jo tā ātri ļauj citiem cilvēkiem iesaistīties un palīdzēt meklēšanā.

"Es pārstāju saukt Lilijas vārdu un sāku kliegt: "Maza meitenīte, rozā krekliņš, rozā Minnijas krekliņš! Maza meitene, zili džinsi, rozā mikipeles krekliņš!” stāsta Paipera. "Cilvēki droši vien domāja, ka esmu mazliet traka.”

Taču jau pēc mirkļa Paipera dzirdējusi, kā viņai aiz muguras viņas izkliegto aprakstu cita citai atkārto citas mammas. Un vēl pēc mirkļa kāda mamma jau nāca pie Paiperas ar mazo Liliju pie rokas.

Meitenīte bija pazudusi mammas skatienam tikai kādu minūti, varbūt pusotru, bet Paiperai tā, protams, šķitusi kā mūžība.

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

Savā "TikTok" video Paipera iesaka citiem vecākiem: "Ja kādreiz pazaudējat savu bērnu, suni vai ko citu, skaļi sauciet viņu aprakstu, skaļā balsī. Es droši vien izklausījos pēc trakas, bet tas iedarbojās."

Kāds "TikTok" lietotājs, komentējot Kristas videoklipu, saka: "Jā! Bērna vārda izkliegšana nepalīdz, jo neviens nezina, kā Lilija izskatās, bet visi var pamanīt trīs gadus vecu bērnu rozā krekliņā un zilos džinsos."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu