Lietuvā ažiotāžu izraisa negadījums dzīvnieku frizētavā: kaķis procedūras laikā pēkšņi nomirst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaķis Marsels.
Kaķis Marsels. Foto: 15min.lt

Viļņā saulainā aprīļa sestdienā Mireta aizveda savu kaķi uz mājdzīvnieku frizētavu. Tomēr apmeklējums beidzās bēdīgi - viņas peļu junkurs iestādē pēkšņi nomira, ziņo Lietuvas medijs "15min".

Mireta pastāstīja, ka aprīļa vidū viņa atvedusi savu kaķi Marselu uz veterināro klīniku Lietuvas galvaspilsētas tirdzniecības centrā "Ozas".

Trīsgadīgajam Skotijas nokareno ausu kaķim bija jāapgriež nagi un jāizķemmē kažoks. "Tā ir pilnīgi normāla procedūra. Es viņiem jautāju, vai mums jāpaliek. Taču viņi mums piedāvāja paņemt kaķi pēc kādas stundas," stāsta Mireta.

Viņas kaķis Marsels palika klīnikā, kamēr viņa ar vīru devās iedzert kafiju.

Tomēr drīz vien saimnieki saņēma zvanu: Marsels ir stresā, nāciet viņam pakaļ.

Kad pāris atgriezās klīnikā, kur bija palicis minka, personāls paziņoja sliktus jaunumus.

"Viņi pateica, ka dzīvnieks bijis lielā stresā un nomiris. Viņi arī norādīja, ka vetārsts esot mēģinājis palīdzēt, kaut ko injicējis, bet... Es neticēju, ka tajā kastē, kurā mēs atvedām Marselu, mēs viņu aizvedīsim jau mirušu," stāsta kaķa saimniece.

Viņa piebilda, ka šī procedūra - nagu apgriešana, ķemmēšana - kaķim iepriekš bijusi veikta jau vairākas reizes.

Mirušā kaķa saimniekiem radās iespaids, ka klīnikas darbinieki pat ne mazdrusciņ nejūtas vainīgi. "Mēs neatvedām slimu kaķi. Mēs pat nevedām viņu uz klīniku. Mēs viņu vedām uz frizētavu," dusmīgi sacīja Marsela saimniece.

Pāris sazinājās ar policiju un veterinārārstu, lai noskaidrotu, kas noticis ar kaķi. Lai gan klīnika piedāvāja paņemt kaķa ķermeni, ģimene to nodeva savam veterinārārstam. Tiks veikta tiesu ekspertīze, lai noskaidrotu, kāpēc Marsels nomira.

"Viņš sāka dīvaini elpot"

Medijs sazinājās uzņēmumu "PetCity", kura klīnikā notika minētais negadījums.

"Kaķis tika nogādāts uz frizētavu izķemmēšanai. Tās laikā frizieris pamanīja, ka dzīvnieks dīvaini elpo un kļūst nemierīgs. Tā kā "PetCity" tirdzniecības centrā "Ozas" ir arī veterinārā klīnika, frizieris nekavējoties sazinājās ar tuvumā strādājošajiem veterinārārstiem, kuri, ņemot vērā dzīvnieka stāvokļa izmaiņas, nekavējoties sniedza neatliekamo palīdzību. Izsakām visdziļāko līdzjūtību un nožēlu par šo incidentu," sacīja "PetCity" pārstāvji.

"Kaķi ir jutīgi pret stresu"

Lietuvas Veselības zinātņu universitātes asociētā profesore Dr. Dalia Jodžente medijam norāda, ka kaķi kā suga ir visai jutīgi pret stresu.

"Vai dzīvnieks var nomirt no stresa? Ziniet, var.

Un jūs atradīsiet daudz zinātnisku pētījumu, kas to apstiprina. Dzīvniekam rodas stress no jaunas vides, smaržas, skaņas. Un pati procedūra - ja dzīvnieks pirms tam ticis mazgāts, kas kaķiem ļoti nepatīk, - ir stresaina," sacīja speciāliste. Viņa pārliecinājās, ka klīnikas speciālisti ir veikuši visus nepieciešamos pasākumus, lai kaķim mazinātu šo stresu.

"Ja dzīvniekam tika sniegta palīdzība, domāju, ka tika darīts viss iespējamais," sacīja Jodžente, kurai ir doktora grāds veterinārajās zinātnēs. Pastāv arī iespēja, ka kaķim varēja būt veselības problēmas, kas iepriekš palika nepamanītas. To visu atklās ekspertīze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu