"Žurkas vizinās liftā!" Pļavniekos netiek vaļā no bezkaunīgajām kaimiņienēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gallinago_media/Shutterstock

"Žurkas redzamas gan pie stāvvada, gan devītajā stāvā," raidījumam "Bez tabu" stāsta kādas Pļavnieku blokmājas iedzīvotāja Anžela. Žurkas māju ir burtiski apsēdušas un nekautrējas arī no televīzijas kamerām.

Jau vairāk kā pirms mēneša nama iedzīvotāji vērsušies pie “Rīgas namu pārvaldnieka”, lai saņemtu palīdzību žurku uzbrukumā. Taču viņiem neizskatās, ka kaut kas tiek darīts. Ar asfaltu pārlietas dažas žurku alas un atkritumu tvertnes izstumtas pagalma stūrī, bet ar to nekas nav līdzēts – žurkas šiverē gan pie mājas ieejas, gan pašā mājā.

Mājas iedzīvotāja Anžela stāsta, ka viņas vecākiem un dēlam pat bail iznākt pastaigāties – astaines burtiski skrien virsū, dēls nesen atkāvies no prāvas žurkas ar skrejriteni. Dažus mājas iedzīvotājus žurkas pārbiedējušas pie lifta – viņas metušās iekšā, tikko atvērušās lifta durvis.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko raidījumam stāsta: "Ja pieejama barība, žurka ļoti ātri atjauno savu populāciju. Ja deratizācijas kampaņas rezultātā nonākam līdz žurku pārim, tad gada laikā nonākam līdz 10 000 žurkām. Tās diezgan strauji vairojas. 21 dienu ir grūsnības periods, tad piedzims no 7 līdz 14 mazuļiem, kuri dzimumgatavību sasniedz pēc piecām nedēļām. Pēc piecām nedēļām jau šīs jaunās žurkas sāk vairoties."

Iedzīvotājus nepārliecina "Rīgas namu pārvaldnieka" solījumi un veiktie darbi, lai atbrīvotu nama iedzīvotājus no nepatīkamajām kaimiņienēm. Viņas turpina bezkaunīgi vairoties un pa deviņstāvu namu dzīvojas kā pa savām mājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu