VIDEO Latvijas basketbola tiesnesim Latiševam nākas izšķirt lielu kautiņu Eirolīgas mačā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no TV3 Sport video

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla duelī ceturtdien Madridē netika aizvadīts viss mača pamatlaiks, jo laukumā izcēlās masveida kautiņš starp komandām, ko palīdzēja izšķirt viens no tiesnešiem Oļegs Latiševs.

Belgradas "Partizan" viesos jau otrajā spēlē pēc kārtas apspēlēja Madrides "Real" - 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18), sērijā panākot 2-0.

Cīņa tika apturēta 100 sekundes pirms tās beigām, jo komandās vairs nebija nepieciešamā spēlētāju daudzuma.

Nekārtības izraisīja Serhio Ļuļa pārkāpums pret Kevinu Panteru, abu komandu starpā sākoties kautiņam, kura laikā Gerskons Jabbīzels savainoja Danti Ekzamu. Pēc tam laukumā metās abu komandu spēlētāji un treneri, sadursmi palīdzot izšķirt Latvijas tiesnesim Oļegam Latiševam.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Ekzams, 16 - Džeimss Nanelijs, 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Zeks Līdejs, 14 punktus guva Panters, bet Matiass Lesors desmit punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas.

Madrides kluba labā pa 16 punktiem guva Rudijs Fernandess un Mario Hezonja, 13 punktus sakrāja Džanans Musa, bet 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Vensāns Puarjē.

Nākamā sērijas spēle notiks 2. maijā Belgradā.

Pirms tam Monako komandauzveica Telavivas "Maccabi" ar 86:74 (22:18, 20:23, 25:13, 19:20), sērijā panākot 1-1.

Uzvarētāju labā ar 33 punktiem izcēlās Džordans Loids, bet viesiem tikpat punktu divatā sakrāja Veids Boldvins (17) un Lorenzo Brauns (16).

Nākamā spēle sērijā notiks 2. maijā Izraēlā.

Otrdien sēriju pirmajās spēlēs Telavivas "Maccabi" izbraukumā ar rezultātu 79:67 uzvarēja "Monaco", bet Belgradas "Partizan" viesos ar 89:87 pārspēja Madrides "Real".

Trešdien pirmajā sērijas spēlē Rolanda Šmita pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" viesos ar 69:91 piekāpās "Barcelona", bet Pirejas "Olympiakos" savā laukumā pieveica Stambulas "Fenerbahce" - 79:68.

Kauņas "Žalgiris" ar 19 uzvarām 34 spēlēs ieņēma septīto vietu, bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar bilanci 18-16 palika devītā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlēja 18 komandas, kuras aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu