Policists ilgstoši izspiedis kukuļus vairāku tūkstošu eiro apmērā no meklēšanā izsludinātas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policists. Attēls ilustratīvs.
Policists. Attēls ilustratīvs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nosūtījis prokuratūrai kriminālprocesu pret kādu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu. Process sākts par kukuļa izspiešanu, norāda IDB.

Zinot kādas meklēšanā izsludinātas privātpersonas atrašanās vietu, policists sistemātiski un ilgstošā laika periodā no šīs personas un vēl kāda cita cilvēka izspiedis un pieņēmis kukuļus, lai neziņotu kolēģiem par meklētā atrašanās vietu.

Turklāt policists arī zinājis, ka abas privātpersonas ir iesaistījušās narkotisko vielu nelikumīgā apritē. Policists neveica savus pienākumus un nepārtrauca pretlikumīgo darbību, bet tā vietā izspieda un pieņēma kukuļus no abām privātpersonām, lai neziņotu kolēģiem par noziegumu.

Kopumā Valsts policijas amatpersona kukuļos no abām privātpersonām saņēma vairāku tūkstošu eiro apmērā, informē IDB.

Policistam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts policijā.

Kriminālprocess nosūtīts Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, kas tiek rosināta pret Valsts policijas amatpersonu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 320. panta ceturtajā daļas par kukuļa pieņemšanu pēc tā izspiešanas.

IDB 2023. gada pirmajā ceturksnī ir uzsācis 17 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 80 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos prokuratūrai nosūtīti 12 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāts 21 noziedzīgs nodarījums, informē IDB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu