Notiesāts spermas donors, kurš radījis vismaz 550 bērnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jonathan Jacob Meijer/Facebook.com

Nīderlandietim, kurš tiek turēts aizdomās par vairāk nekā 550 bērnu radīšanu visā pasaulē, ziedojot spermu, Hāgas apgabaltiesa aizliegusi turpināt spermas donora darbību, ziņo BBC.

Ja 41 gadu vecais mūziķis Džonatans turpinās ziedot savu spermu, viņš var tikt sodīts ar vairāk nekā 100 000 eiro lielu soda naudu.

Jau 2017. gadā Džonatanam tika aizliegts ziedot spermu auglības klīnikām Nīderlandē, jo atklājās, ka ar viņa spermu jau radīti vairāk nekā 100 bērnu. Tā vietā, lai pārtrauktu, viņš turpināja ziedot spermu ārzemēs un tiešsaistē.

Lai samazinātu iespēju, ka brāļi un māsas neapzināti varētu izveidot pāri un radīt kopīgus bērnus, Nīderlandes klīniskās vadlīnijas nosaka, ka donoram nevajadzētu būt par tēvu vairāk par 25 bērniem 12 ģimenēs.

Hāgas tiesa viņam lika iesniegt sarakstu ar visām klīnikām, kuras viņš izmantojis. Ar tiesas lēmumu klīnikām vīrieša spermas krājumi būs jāiznīcina.

Tiesa konstatējusi ka vīrietis ir palīdzējis radīt no 550 līdz 600 bērnu, kopš viņš sāka ziedot spermu 2007. gadā.

Vairāk nekā 100 no vīrieša tēviem dzimušajiem bērniem ir dzimuši Nīderlandes klīnikās un nezināms skaits bērnu gadījumos, kad vīrieša sperma izmantota privāti. Zināms, ka viņš ziedoja spermu arī kādai Dānijas klīnikai, kas nosūtīja viņa spermu uz adresēm dažādās valstīs.

Hāgas apgabaltiesas lēmumā teikts, ka spermas ziedotājs Džonatans "apzināti dezinformēja" topošos vecākus par bērnu skaitu, kuriem viņš jau ir tēvs. "Visi šie vecāki tagad saskaras ar faktu, ka bērni viņu ģimenē ir daļa no milzīga radniecības tīkla, kurā ir simtiem pusbrāļu un māsu, kurus viņi nav izvēlējušies," teikts lēmumā. Tiesa arī norādīja, ka ir "pietiekami ticams", ka tam ir vai varētu būt negatīvas psihosociālas sekas bērniem.

Ar Hāgas apgabaltiesas lēmumu, pēc sprieduma pasludināšanas fanātiskajam spermas ziedotājam Džonatanam turpmāk aizliegts ziedot savu spermu jaunajiem topošajiem vecākiem. Tāpat vīrietim nav atļauts sazināties ar potenciālajiem vecākiem, piesakoties ziedot savu spermu. Viņam aizliegts reklamēt savus pakalpojumus topošajiem vecākiem vai pievienoties kādai organizācijai, kas nodibina kontaktus ar topošajiem vecākiem, teikts tiesa lēmumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu