Podoļaks asi kritizē Merkeles nesenos izteikumus par Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks komentējis bijušās Vācijas kancleres Angelas Merkeles izteikumus, ka viņas politika attiecībā uz Krieviju "nedarbojās, bet bija pareiza".

Merkele sestdien publicētajā intervijā vācu laikrakstam "Die Zeit" apgalvoja, ka viņas centieni mierīgā ceļā atrisināt Krievijas 2014. gada iebrukumu Ukrainas Donbasā bija reāls instruments, lai atrisinātu konfliktu un novērstu pilna mēroga karu.

Bijusī Vācijas kanclere sacīja, ka viņa "centās novērst šo situāciju" ar to, kas bija viņas rīcībā. Un tas, ka tas neizdevās, "nav pierādījums tam, ka šis mēģinājums bija nepareizs".

Merkele intervijā pauda nožēlu, uzsverot, ka bija diezgan daudz tādu, "kuri nebija ieinteresēti".

Viņa atteicās prognozēt, kā beigsies karš Ukrainā, bet aicināja puses virzīties uz scenāriju, kurā būtu iespējamas miera sarunas, ziņo ukraiņu medijs "Gordon".

Tikmēr svētdien uz Merkeles izteikumiem asi reaģējis Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Pēc Podoļaka domām, Merkeles rīcība ne tikai nespēja apturēt Krievijas agresiju Ukrainā, bet arī padarīja Eiropu pilnībā atkarīgu no Krievijas energoresursu piegādēm.

"Es darīju visu, lai nepieļautu, ka Krievija sāk karu, tāpēc es saņēmu lētu Krievijas gāzi." Fantastiski. Galu galā karš taču nav sācies, vai ne?" retoriski vaicā Ukrainas amatpersona.

Podoļaks arī kritizēja Merkeles aicinājumu panākt kompromisu ar Krieviju.

"Ne visi miera veidotāji domā kā Putins. Viens jautājums: sarunas par ko? Vai atkal par lētu gāzi no Krievijas? Bet vai tam ir jānotiek par iznīcinātu Ukrainas teritoriju un simtiem tūkstošu nevainīgu ukraiņu dzīvību cenu? Un galvenais - ar ko? Ar oficiāli atzītiem starptautiskiem kara noziedzniekiem?" turpina Podoļaks.

Ukrainas amatpersona brīnās, kā pēc 430 dienu ilga nežēlīga kara var "tik dziļi nicināt brīvību, tik klaji ignorēt Krievijas veiktās masu slepkavības un tik atklāti ienīst Ukrainas tiesības sevi aizstāvēt".

"Ja jūs nevarat labot pagātnes kļūdas - vienkārši pārtrauciet attaisnoties un iedrošināt agresoru," viņš piebilda, vēršoties pie Merkeles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu