FOTO Ždanoka un viņas partija Rīgas centrā protestē pret "antikrieviskumu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdienas pēcpusdienā Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa noticis Latvijas Krievu savienības (LKS) organizēts mītiņš, kurā partijas pārstāvji aicināja protestēt pret virkni lietām, liecina LKS paziņojums.

Organizatori aicināja visas partijas, sabiedriskās organizācijas, iedzīvotājus apvienot spēkus un "juridiski mainīt situāciju uz labo pusi". 

Tā aicināja protestēt pret virkni lietām, kas, pēc partijas pārstāvju domām, ir "antikrieviskas" un "apspiež krievvalodīgos".

Partija paziņojumā raksta, ka 9. maiju vajadzētu iekļaut kā "atceres dienu", vajag "atteikties no rusofobijas", kā arī nepieciešams atcelt brīvprātīgo dienestu Latvijas armijā. Tā ir tikai neliela daļa no LKS atzīmētajām prasībām. 

Sociālajos tīklos publicētie video un foto liecina, ka pasākumā piedalījās arī eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, kura blakus Raiņa piemineklim uzrunājusi klātesošos.

TV3 žurnālists Ivo Butkevičs sociālajā medijā "Twitter" ziņo, ka likumsargi pasākuma laikā aizturējuši kādu vīrieti, kuram galvā bija cepure ar Krievijas uzrakstu.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi likumu, ar kuru aizliegts 9.maijā publiskajā ārtelpā rīkot tādus pasākumus, kas neaizstāv valsts drošības intereses, šķeļ sabiedrību, nepatiesi apraksta vēsturi un nesolidarizējas ar Ukrainas tautu.

Pieņemtajā likumā "Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9.maijā" nav noteikti termiņa ierobežojumi, līdz ar to tam jāattiecas uz visiem 9.maija datumiem nākotnē.

Ar šo likumu tiek noteikts, ka 9.maijā Latvijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, izņemot tādus, kuri atbilst likuma mērķim.

VIDEO: TV3 sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu