Līdz šim neredzēti foto, kuros karalis Čārlzs III izrāda mīlestību pret mazbērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

BBC jaunajā dokumentālajā filmā par monarhu Čārlzu III parādītas līdz šim neredzētas fotogrāfijas, kurās redzams karalis Čārlzs ar princi Džordžu un princesi Šarloti. 

BBC dokumentālā filma "Čārlzs R: Monarha veidošana" (Charles R: The Making of a Monarch) skatītājiem atklāja attēlu kolekciju, kas, domājams, uzņemta 2016. gadā.

Vienā no attēliem redzams, kā toreizējais Velsas princis, sēžot blakus mazajam  princim Džordžam, norāda uz kaut ko interesantu.

Foto: BBC

Otrajā attēlā redzama smaidīga princese Šarlote, ģērbusies zilā kleitā ar pieskaņotu lentīti matos, un viņu izklaidē vectēvs Čārlzs. 

Foto: BBC

Burvīgās fotogrāfijas filmā pavada Čārlza balss - viņš stāsta, kā viņa mazbērni motivē viņu rūpēties par dabu un vidi. 

"Man tik ļoti rūp nākotne, ko mēs atstāsim saviem bērniem un mazbērniem. Tas ir tas, kas man patiesi rūp." viņš saka.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šodien, 6. maijā, tiks kronēts karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla. 

Britu monarha kronēšanas ceremonijas pamats nav mainījies jau vairāk nekā tūkstoš gadu. Vispirms karalis tiks iepazīstināts ar draudzi, kas atbildēs, izsaucot "Dievs, sargi karali!". Pēc tam monarhs dos kronēšanas zvērestu, kura teksts gan gadsimtu gaitā ir mainījies.

Iepriekšējā kronēšanā 1953. gadā Čārlza māte karaliene Elizabete II, kura tolaik bija 27 gadus veca, solīja valdīt atbilstoši likumam, taisnīgumu panākt ar žēlastību un saglabāt Anglijas Baznīcu. Tāpat viņa zvērēja "atbilstoši to pašu likumiem un paražām" pārvaldīt Nāciju sadraudzības valstis, kurās britu monarhs ir valsts galva.

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8. septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja 70 gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu