Bijušais F-16 pilots atklāj, kāpēc šobrīd nevēlētos veikt misijas virs Ukrainas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ali _Cobanoglu/Shutterstock

Ukrainas amatpersonas jau ilgu laiku ir lūgušas Rietumiem nosūtīt modernus iznīcinātājus, apgalvojot, ka Kijivai ir vajadzīgs gaisa spēku palielinājums, lai veiksmīgāk cīnītos pret Krievijas karaspēku, vēsta medijs "Insider".

Ukraina vairākkārt lūgusi piegādāt Amerikā ražotas F-16 lidmašīnas, izraisot diskusijas par to, cik efektīvas tās varētu būt. Kāds bijušais F-16 pilots intervijā medijam sacīja, ka šobrīd nevēlētos veikt misijas virs Ukrainas, apgalvojot, ka lidmašīna nevar pārspēt Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Pilots vēstījis, ka F-16 nav piemērots Ukrainas gaisa spēkiem vairāku iemeslu dēļ, tostarp tāpēc, ka S-400 var pārspēt F-16 sistēmas.

5. martā ASV sākās priekšdarbi, lai uzsāktu Ukrainas armijas pilotu apmācību ar kaujas iznīcinātājiem F-16.

ASV militārajā bāzē Tūsonā, Arizonas štatā pašlaik tiekot pārbaudīti divi Ukrainas militārie piloti. Amerikāņi vēlas noskaidrot, vai viņi būtu piemēroti mācībām, kurās apgūtu iznīcinātāju F-16 pilotēšanu.

Par to NBC pastāstīja divi ASV kongresmeņi un kāda augsta ranga amerikāņu amatpersona, kura nevēlējās atklāt savu vārdu.

Ukraiņu prasmes tiekot pārbaudītas ASV militārajā bāzē Tūsonā, Arizonas štatā. Tagad viņus pārbauda īpašos simulatoros. Paredzams, ka drīzumā bāzē ieradīsies vēl līdz 10 ukraiņiem — ASV jau ir apstiprinājusi viņu ierašanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu