FOTO un VIDEO Rīgā aizvadīts krāšņs tautastērpu gājiens

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tradicionālais tautas tērpu gājiens
Tradicionālais tautas tērpu gājiens Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šodien, 4. maijā, plkst. 14.30 norisinājās gājiens no Rātslaukuma pa Kaļķu ielu līdz Brīvības laukumam, kur no plkst. 15 notiek ziedu nolikšana.

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, Rīgā paredzēta daudzveidīga kultūras pasākumu programma pilsētas parkos, skvēros un kultūras centros. 

Plkst.17 Esplanādes parkā plānots vakara lielkoncerts "Es tevi ieraudzīju zeltā", kur Latvijā labi zināmi mūziķi un grupas vienosies svētku koncertā.

Koncertā piedalīsies Alise Joste, Goran Gora, grupa "Zāle", "Čipsis un dullais", "Laika suns", bet vakara koncertu noslēgs grupa "Turaidas Roze".

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē Rīgas domes "Facebook" kontā.

No plkst.12 Nordeķu parkā un Latgales parkā notiks radošās darbnīcas visai ģimenei "Radi zaļu Latviju!", bet plkst.15 šajos parkos būs iespēja baudīt jauniešu pūtēju orķestru koncertu.

No plkst.13 Vērmanes dārzā notiks spēļu diena bērniem kopā ar Ziedoņa klasi, kuras laikā radošās kultūrizglītojošās darbnīcās un aktivitātēs bērnus un jauniešus neordinārā veidā iepazīstinās ar Imanta Ziedoņa daiļradi un personību.

Visas dienas garumā Rīgas kultūras centros varēs apmeklēt svētku koncertus, izstādes, un 4.maija Latvijas filmu maratona ietvaros vērot bezmaksas spēlfilmas "Māsas" un animācijas filmas "Lielais Indriķis" seansus.

"Rīgas Jūgendstila centrs" plkst.12, 14 un 16 notiks trīs ekskursijas "Latvijas valsts trīs simboli".

Tajās varēs uzzināt par 20.gadsimta sākuma notikumiem, kas veicinājuši tautas brīvības garu Latvijā, stiprinājuši ticību tautas spēkam un modinājuši apziņu lieliem sapņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu