FOTO Aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skriešanas svētki Jūrmalā
Skriešanas svētki Jūrmalā Foto: Santa Sinka

4. maijā jau trīspadsmito reizi Majoru pludmalē tika aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki, kas šogad norisinājās kuplā skaitā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Jūrmalas skriešanas svētki ir unikāls tautas sporta pasākums, kas pulcē visu vecumu skriešanas un nūjošanas entuziastus un profesionāļus, turklāt vienīgais skriešanas masu pasākums, kura distances ir izvietotas pludmales smiltīs.

"Prieks redzēt, ka Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas ietvaros tik daudzi cilvēki izvēlas aktīvi un veselīgi pavadīt laiku. Svētku gaisotnē ir jūtama īpaša saliedētības atmosfēra. Vēlos apsveikt katru dalībnieku ar savu izaicinājumu un mērķu pārvarēšanu," pēc pasākuma atzina organizatoru Maratoni.lv pārstāvis Arnis Lazdiņš.

Skriešana notika trīs distancēs, kas izvietotas pludmales smiltīs – 5 un 10 km skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5–1 km distance bērniem. 10 km distanci visātrāk pievārēja Valdis Aņikejevs, sieviešu vērtējumā ātrākā bija Zanda Malančuka. Piecu kilometru distancē uzvarētājs bija Aigars Feteris, bet starp sievietēm uzvarēja Angelīna Sļesarenoka.

Nūjošanā 10 un 21 km distancē dalībnieki sacentās trīs dažādās distancēs vīriešu un sieviešu konkurencē. Par uzvarētājiem 21 km distancē tiesneši atzina Vitāliju Terentjevu. Sieviešu konkurencē – Aidu Graudiņu. 10 km distancē starp vīriešiem uzvarēja Valdis Ņilovs. Starp sievietēm – Baiba Bolgzda. Savukārt 5 km distancē varēja startēt visi un dalībnieki netika dalīti pēc vecuma. Šajā distancē uzvaras laurus plūca Renāts Vilipsons un Inta Ozola.

Visi finišētāji balvā saņēma Jūrmalas skriešanas svētku piemiņas medaļu. Par labu noskaņojumu sacensību laikā rūpējās viens no populārākajiem sporta pasākumu vadītājiem Elvis Jansons, savukārt pasākuma muzikālo noformējumu nodrošināja DJ Ed Veto.

Jūrmalas skriešanas svētkus organizē Maratoni.lv sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju, uz svētkiem aicina Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu